Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

A makói piac előtt gyűjtött aláírásokat az LMP

Makó - Aláírást gyűjtött Makón szerda délelőtt az LMP. Négy kérdésben szeretnének népszavazást, ehhez négyszer kétszázezer szignóra lesz szükségük.
Szerda piacos nap Makón, ekkor sokan megfordulnak a Deák Ferenc utcában. A piac bejárata előtt gyűjtött ma délelőtt aláírást Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese helyi segítőivel a párt népszavazási kezdeményezéséhez.

Volt aki elfordult a frakcióvezető-helyettestől, amikor az odanyújtotta neki az aláírásgyűjtésről szóló tájékoztató lapocskát, más örömmel lobogtatta, olvasta.

Aláírást gyűjtött Makón szerda délelőtt az LMP.
Aláírást gyűjtött Makón szerda délelőtt az LMP.

Azt szeretnék, hogy a tankötelezettség korhatára továbra is 18 év maradjon, ismét legyen 9 hónapos az álláskeresési járadék, hogy ne lehessen három hónapnál hosszabb a munkavállalók próbaideje és hogy szabadsága kétharmadáról a dolgozó maga dönthessen.

"A politikusokat is jó lenne jobban megadóztatni, ezért is gyűjthetnének"-mondta egy idősebb hölgy mielőtt aláírta az ívet. Egy árus csak annyit fűzött az akcióhoz, hogy szerinte "teljesen fölösleges a felhajtás, úgysem lesz a végén az az egészből semmi."

Az LMP Makón is gyűjt aláírást.
Videó: Makói VTV. 

Az íveket helyben szignózni is lehetett, ehhez lakcímkártyát és személyigazolványt kértek. Karácsony Gergely fél tizenkettőtől Hódmezővásárhelyen, délután Szentesen kérte a járókelőket, járuljanak hozzá céljaik eléréséhez. Szerinte a határidőig, áprilisig össze fog gyűlni a kérdésenkénti kétszázezer aláírás, ezután szeptemberben lehet népszavazás.

Az LMP egy ötödik kérdésben is szeretne aláírásgyűjtésbe kezdeni. Azért, hogy a korábban megszerzett nyugdíjjogosultságot ne vehessék el, nyugdíjügyi beadványuk az alkotmánybíróság előtt van.

Olvasóink írták

 • 11. 6tyúktava 2012. március 17. 11:02
  „Mi az az eLeMPé????
  Lehet másként péztkölteni???”
 • 10. pog 2012. március 16. 15:07
  „Szerintem nincs is a városban alapszervezetük..talán eltévedtek..pestre indultak ,de Makón szálltak le ??”
 • 9. Q88 2012. március 16. 08:55
  „Ezért kár volt a betűt is pazarolni. Látszik, hogy a szerkesztőség milyen irányba tart!”
 • 8. maros50 2012. március 15. 07:57
  „4.Miről beszélsz makó! Ámokfutás az,ha munkát ad a kormány és nem segélyt.Aki nem akar dolgozni az ne legyen jogosult segélyre sem.nem kötelező dolgozni,de segélyt se kapjon.
  Ami pedig az LMP aláírás gyűjtését illeti olcsó választási fogás.Aki nem akar tanulni az a legnagyobb hülyeség bent tartani az iskolarendszerben,mert csak baj van vele zavarja a többi tanuló tanulását.A többi kezdeményezés pedig konzerválja a munkanélküliség állapotát.”
 • 7. Egyolvasó 2012. március 14. 20:38
  „Azért egy Magyar kokárdát is kitűzhetett volna magára az Olasz mellé.”
 • 6. Mozimasiniszta 2012. március 14. 20:21
  „1- eske ! a tankötelezettségi korhatár melegen tartásában az a poén hogy: addig "jár" a családi pótlék, a beiskolázási , az iskolába járási, meg az ilyen-olyan-amolyan segély, meg az ingyen menza stb. ami a többi kiváltsággal együtt jelentős tétel a megélhetési biznisz résztvevői számára ! Ugyanúgy jelentős teher az államkasszának is !!! Jár ez a magyar gyerekeknek ? amelyik gyerek nemképes elvégezni a 17-ik életév betöltése előtt a 8 osztályt , abból már nem lesz miniszter se mérnök legfeljebb segédmunkás ! Egészségügyi problémák miatt úgy is felmentést adnak, a mentálisan alkalmatlanokkal meg a jóisten tanára sem boldogul !
  Mondjuk meg őszintén ! arról van szó hogy a LoMPosok azért húzták elő a "cigány kártyát" mert onnan akarnak szavazókat szakítani országszerte ! Emlékezzünk vissza : aljas elődeik a szadeszosok is csináltak már ilyen barba trükköt , úgy maratak bent anno a parlamentben
  Az hogy a negyvenéves nyugdíjas rendőröket , meg a nyugdíj állományba menekült 2006-os pribékeket is meg akarják védeni Orbán Viktortól, az már a szociális érzékenység csimborasszója I
  Egyébiránt felvehették volna az aláírandók közé hogy ne alkalmazzanak afgán pilótákat a malévnél , vagy tilos legyen megváltoztatni a Fidesznek a Duna folyásirányát !
  Azt nem értem hogy mért nem maradnak a VII. ker-ben ? akkor nem zavarnák a kutyát se !”
 • 5. makovaros 2012. március 14. 19:26
  „Amúgy én direkt néztem 2 napja hogy hátha lesz Makón gyűjtés de weblapjukon nem volt megjelölve. Sajnos. Pedig énis aláírtam volna.”
 • 4. makovaros 2012. március 14. 19:25
  „Legalább ők tesznek valamit a kormány ámokfutása ellen. Mellesleg szerintem az önkéntes kötelező munka ellen is kéne aláírást gyűjteni.”
 • 3. adam1995 2012. március 14. 17:31
  „Sajnos az LMP is azt bizonyítja, hogy nem lehet más a politika... Új ellenzéki erőre lenne szükség.”
 • 2. zoltanszabo 2012. március 14. 16:44
  „Sajnos a fityesz lesöpri ezeket a kitöltött és aláírt lapokat. Kis párt ez az LMP, semmi hangja ott a kupola alatt. Ellenzéknek is gyenge .”
 • 1. cucusz 2012. március 14. 16:39
  „Mi értelme, hogy a tankötelezettség korhatára továbra is 18 év maradjon. Aki nem akar tanulni az minek hátráltaja 18 évesen a 10-12 éveseket, mivel már vagy hatszor megbukott. Sokkalta több kárt okoz mint esetleg hasznot hoz az ilyen öreg kényszer diák. Legyen 14 év, és aki akar az tanuljon de kényszerítsék semmi értelme.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismered Makót? Helyismereti játék, 7. rész

Találja ki melyik jellegzetes makói épület vagy szobor részlete látható a fényképen! 7. rész. Tovább olvasom