Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

A makói rendőrök tovább figyelik a kereskedéseket

Makó - Néhány hónapon belül két fémtolvajbandát is elfogtak a makói rendőrök – a hatóság továbbra is figyeli a fémkereskedéseket. Ennek is köszönhető, hogy ma már egyre ritkábban fordul elő ez a bűncselekmény a városban.
Esetivé szelídült egy korábban szó szerint mindennapos bűncselekmény típus, a színesfémlopás Makón és térségében. Különösen, miután legutóbb egy hete füleltek le egy alkalmi tolvajbandát a város rendőrei – ők hétfőn felelnek tettükért a bíróság előtt. Szenti Szabolcs, a megyei főkapitányság szóvivője tájékoztatta lapunkat arról, hogy múlt csütörtökön közel félmillió forint értékű elektromos vezetéket lopott el három férfi az Ószegedi úton húzódó oszlopokról – másnap sárga Wartburgjuk fenn is akadt egy ellenőrzésen.

– Tavasszal is sikerült elfognunk egy négyfős, erre szakosodott bandát, ketten még most is előzetesben vannak – mondta Palicz András makói rendőrkapitány, akitől megtudtuk: a múlt heti vezetéklopók szabad lábon védekezhetnek.

Az elfogott fémtolvajok közel félmillió forint értékű vezetéket tekertek fel. Rendőrségi fotó
Az elfogott fémtolvajok közel félmillió forint értékű vezetéket tekertek fel.
Rendőrségi fotó

Az elmúlt hónapokban nemcsak jó pár elkövető, hanem egy, a lopott áru tárolására használt telephely is lebukott, itt találtak összetört csatornafedőket is, ami már elég volt a bizonyításhoz – tudtuk meg Szappanos Róbert nyomozó alosztályvezetőtől. Korábban már megírtuk: a közlekedést is veszélyeztették a tolvajok, hiszen vasúti átkelőt is megrongáltak a város külterületén. Legutóbb azonban legfeljebb magukat sodorták veszélybe a tolvajok, hiszen használaton kívüli vezetékszakaszt dézsmáltak meg – összesen 1200 méternyit vágtak le a póznákról.

– Nem „éri meg" Makón fémet lopni, hiszen figyelnek a rendőrök – árulta el egy neve elhallgatását kérő kereskedő, aki alkalmanként Makón is felvásárol fémhulladékot. Úgy tudja: korábban javarészt nem helyben, hanem a környező városokban értékesítették a szajrét azok az illetők, akik ebből éltek. Mivel kilónként 2-300 forintot kaphatnak az alumíniumért, hatalmas menynyiség kell ahhoz, hogy valaki ebből meg tudjon élni. A rendőrök megerősítették: a társhatóságokkal együtt rendszeresen ellenőrzik a fémfelvásárló telepeket.

Csökkenő színesfémárak

Míg januári körképünkben beszámoltunk róla: Makón hivatalosan kilónként 270 forintért vásárolják fel a város MÉH-telepén az alumíniumot, tegnapi tájékozódásunkkor már csak 230 forintot ajánlottak a fém kilójáért. Azt a vörösrezet, amit 700 forintért vettek volna át kilónként januárban, tegnap már csak 680-ért számították volna.

Olvasóink írták

 • 14. össze tötr szívű édesanya 2008. augusztus 09. 15:29
  „Nagyon furcsállom ,hogy egy takony gyilkosnak ,tolvajnak 18 éves tanulónak hogyan lehet saját tulajdonú háza miből másból ha nem a lopásból!!!!!”
 • 13. neve nincs 2008. augusztus 02. 08:57
  „Mikor csukják már be ????????? valaki ezt mongya meg”
 • 12. exe 2008. július 15. 03:57
  „A rendőrök egyrészéről tudják kik csinálják a balhét sőt személyesen is ismerik egymást..és láss csodát szemet hunynak ...még ez lessz itt lop mindenki mindent,a meg megpróbáljuk védeni értékeinket..bárhogyan" nem a tolvalyt hurcolják meg hanem a tulajt..nekem is volt esetem többször voltam miatta a rendőrségen meg bíróságon mint a tetvedék,tolvaly!!!
  VÉGÜL IS BIZTOS ÍGY A HELYES!!!hát...”
 • 11. exe 2008. július 15. 03:51
  „Az alkata hmmm nem tehet róla,hogy ilyen SZÁLKÁS.DD...de bent csicska lessz!!!”
 • 10. exe 2008. július 15. 03:48
  „Max 2év jó maga viseletért 1év 4hónap és folyt köv.Csak akkor már keményebb dolgokat fog csinálni..mert bent fölvilágosul" (csak a hasamra ütöttem az idővel kapcsolatban)
  A RENDŐREI SEM A RÉGIEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 9. ÖSSZE TÖRT SZÍVŰ ÉDESANYA 2008. július 13. 15:51
  „ebből csak egy börtöntöltelék lessz, soha nem fog jó utra térni a vérébben van a lopás csalás főleg a hazudozás. Persze a sátoros cigánynak is aki gyereket vár ettől a bűnőzőtől kell a pénze és addig kell neki csotány amig az apaságit aláírja! Kivánom maradjon benne a gyerek vagy 15-16 évesen vigye el örökre a gyerekét egy ilyen elme beteg mint csotány!! A cigány lány beleavatkozott abba amihez semmi köze mint essze megakart veretettni csotány a cigánnyal Gabikára olyan csúnyát mondott a szájából a bélést! Míg én élek addig nem lesz nyugta .NEM ÉRTEM MIT KELLENNE MÉG CSINÁLNIA ,HOGY BÖRTÖNBE ROHADJON EGY JÓ IDEIG !!!!”
 • 8. k 2008. július 11. 12:19
  „Ez a majom tavaj jogsi nélkül,kitekert kormánnyal zárovonalnál kiszombornál csinált egy halálos kimenetű karambolt.Most meg ez is ,hát remélem most meg kapja a méltó büntetését.Szemét kis karosszériás hülye gyerek.Hajrá csoti!”
 • 7. makói 2008. július 09. 15:49
  „Tegnap is volt egy szállítmánya!!!!Nagyon figyelhetik!!!”
 • 6. makói 2008. július 08. 11:58
  „Nincs előzetesben ilyen lajstrommal????Tegnap láttam!!!!Ez hihetetlen!!!”
 • 5. még 1 makoi 2008. július 07. 22:22
  „jogosítvány nélkül, autók adás-vétele ,közokirat hamísítás ,lopás remélem elég lessz a rend őreinek ,hogy börtönbe rohadjon egy darabig!!”
 • 4. toth mária 2008. július 07. 22:00
  „Végre ,hogy elkapták ezt a gerinctelen Csotányt aki 14 éves kora óta játszik a rendőrökkel remélem ,hogy börtönbe kerül ,de én akkor is várni fogok rá amiért pénzt ígérve elvitte a 16 éves kis fiam 2007 márciusába és azóta nem hozta haza és több mint 1év 3honapja örökre itthagyott Most nem a rendőrök szívják meg mint ahogy ő mondta hanem a börtönbe rohad meg !!!!!! Ő szív jó nagyot szívemből kívánom !! Elvett a fiam életéből 60 évet legalább Az én életemet tönkretette!!!!16-17 éves gyereknél hogy lehetett 40-60 e ft mindig mert lopott csalt !! EZT MeGSZÍVTAD hál égnek ,már ideje volt !!! Akárhol leszel Guvat GABI vár rád !!!!!!4”
 • 3. truckbaba 2008. július 05. 22:19
  „100% hogy Csóti.ilyen warburg csak 1 van:)”
 • 2. makói 2008. július 05. 12:40
  „Biztos ,hogy Csóti van a képen?”
 • 1. hu 2008. július 05. 01:33
  „NA bolond csoti!:D:D:D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száznegyven milliós cigifogás Nagylaknál

Nagylak - Több mint 360 ezer doboz, 142 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a… Tovább olvasom