Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A makói strand nyit, a fürdőre várni kell

Május elsején, a Maros-parti stranddal egy időben csak a makói városi fürdő régi része nyit ki, az új komplexumot május 4-én vehetik birtokba a vendégeknek. A Maros-parti strand hosszú évek után most először nyithat a majális alkalmával.
Május 4-én adják át a vendégeknek a makói fürdő új épületegyüttesét – tudtuk meg tegnap a városházán az aljegyzőtől, Ortutay Miklóstól. Az épületben, mint korábban megírtuk, az öltözők, valamint a nyitott és fedett medencék kiszolgáló létesítményei lesznek – a fedett uszoda huszonötször tizenkét, a nyitott harmincháromszor tizenkét méteres lesz. A beruházás teljes költségvetése 1,7 milliárd forint; a főként térségi oktatási célokat szolgáló tanmedence és a kiszolgáló létesítmények építésére a város 942,8 milliós címzett támogatást kapott.

Az épület körül jelenleg is folyik a munka, például a járdaburkolás és a tereprendezés, amiből minden bizonnyal marad május 4-e utánra is, a komplexum azonban kész lesz. A Marczibányi téri fürdő viszont természetesen nyit május elsején, azaz ugyanakkor, amikor az ugyancsak a fürdő által üzemeltetett Maros-parti strand, de itt aznap csak a már ismert, megszokott funkciókkal várják az érdeklődőket. Üzemelni fog a sport- és az élménymedence, a gyógymedence és használni lehet majd a csúszdát is – mondta el lapunknak a fürdő igazgatója, Pőcze Lászlóné.

A strand ingyenes lesz

A Maros-parti strandon most is folynak azok a munkálatok, amelyek a május elsejei nyitást készítik elő: a vendégeket rendezett park, újrameszelt épületek várják majd, s büfé is lesz. A nyitó ünnepséget a majális keretében tartják meg, a belépés a pihenőparkként működő üdülőhelyre ingyenes lesz nemcsak most, de egész nyáron. A makóiak egyébként három éve nem majálisozhattak a Maros-parton, mert a folyó eddig mindig elöntötte a hullámteret erre az időpontra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kinevezések a makói képviselő-testületi ülésen

A makói képviselő-testület tegnapi ülésén megválasztotta az önkormányzat új alpolgármesterének… Tovább olvasom