Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

A makói tévé százmilliós tervei

Már élőben közvetítette a legutóbbi képviselő-testületi ülést a makói városi televízió, mely további komoly beruházásokra készül.
A múlt heti testületi ülést már élőben közvetíthette a városi televízió Makón, ehhez négy mozgó kamerára és a stúdió teljes kitelepítésére szükség volt. Czibolya Kálmántól, a tévé ügyvezetőjétől megtudtuk: további terveik is vannak az adások színvonalának növelésére.

– A helyszínen vágtuk, szerkesztettük az anyagot, és a stúdióba mikrohullámú adón keresztül beküldött műsort már csak feliratozni kellett. Ez rendkívül nagy munkát jelent, hiszen szinte a teljes stúdióberendezést szét kellett szednünk, és a helyszínen összeraknunk, majd az ülést követően újra szét kellett bontani az egészet, és visszaszállítani. Éppen ezért szeretnénk, ha mihamarabb mobilstúdióval vállalhatnánk a közvetítéseket – fogalmazott az igazgató.

– Egy konkrét pályázatban bízunk – fűzte hozzá Czibolya. – Amennyiben a több mint százmilliós tender megvalósulhat, a Duna Televízióval közös projektbe kezdhetünk, amelyben a makói vtv a határon túli településekről is közvetíthetne rendezvényeket. Megtudtuk: mindenekelőtt egy közvetítőkocsi beszerzését tervezik, hiszen jelenleg a szállításokhoz is autót kell bérelniük. A fejlesztések sorába tartozik az adatátvitel korszerűsítése is, jelenleg mikrohullámú technológiával dolgoznak, ám a jobb adásminőség eléréséhez szükség van optikai kábeles összeköttetésre, amely a pályázattól függetlenül néhány hónapon belül megvalósulhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiát is elvesztette Tóth-Kása László

Nem kíméli a sors a makói Tóth-Kása családot: a szombat hajnalban történt halálos baleset áldozata… Tovább olvasom