Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

A makón üdülő németek eddig sem fáztak

Az elmúlt hetekben sem fáztak a Makón nyaraló német vendégek, kitartanak a gyógyvíz mellett, és annak is örülnek, hogy itt nem ugrálnak bele gyerekek a gyógymedencébe. A Kasselből barátaival ide látogató Hans-Jürgen Popp immár tizedik esztendeje Makón fürdőzik, de úgy tervezi: még szeptemberben is visszajön.
A kasseli Hans-Jürgen Popp baráti társasága már tíz éve élvezi a makói fürdő gyógyvizét. Fotó: DV
Német, finn, sőt norvég vendégei is voltak az elmúlt hetekben a makói gyógyfürdőnek, ami azért is örvendetes, mert az intézmény ezekben az őszies hetekben gyakorlatilag téli forgalmat bonyolít – mondta el Pőcze Lászlóné fürdővezető. A gyógyvíz kedvéért jön Hans-Jürgen Popp is, aki Kasselből érkezett a városba egy baráti társasággal.

– Immár tizedik esztendeje, hogy a nyaram egy részét Makón töltöm, és annyira tetszik ez a gyógyvíz, hogy jövőre is visszatérek, sőt addig sem várok, már szeptemberben visszajönnék fürdőzni ide néhány napot. Jól érezzük magunkat a barátaimmal Makón: körbejártuk a környék összes gyógyfürdőjét, és ezek közül a makóinak a vizét tartjuk a legjobbnak mindannyian. Nem túl erős szagú, kellemesen meleg, és a strand egyik nagy előnye, hogy nem ugrálnak bele a gyerekek a gyógymedencébe, mert arra ott az élménymedence – foglalta össze a hetvenhárom esztendős német nyugdíjas. Érdekes, hogy mindannyiuk véleménye megegyezett abban, hogy a 20 fok körüli hőmérséklet ideális a fürdőzéshez – náluk ugyanis ennél hidegebb van.

A gyógyvíz mellet természetesen a fürdő más szolgáltatásait is kipróbálták, köztük a makói gyógyiszapot is, ami jót tett az ízületeiknek. Egyetlen probléma, hogy a fürdővel közvetlen kapcsolatban nincs semmiféle szálláslehetőség, nem messze, az egyik panzióban szállnak meg. Mindannyian nagyon jónak tartanának egy közeli szállodát.

A németek mellett egy norvég család is a gyógyfürdőben töltötte napjait, ők már hosszú évtizedek óta visszajáró vendégek, régi ismerősök a finn fürdőzők is. Utóbbiakról kiderült: nemrég egy kis házat is vásároltak Kisteleken, és innen járják a megye strandjait.

A fürdővezetőtől megtudtuk: a külföldi vendégek jelentik a legjobb külhoni reklámot, hiszen rendszerint barátaikkal, ismerőseikkel együtt térnek vissza. És éppen most van szükség a külföldi gyógyturista-forgalomra.
– Sajnos a tavasz utolsó és a nyár első heteinek hűvös-csapadékos időjárása alaposan lecsökkentette a remélt forgalmunkat, alig jönnek többen, mint decemberben vagy januárban – mondta Pőcze Lászlóné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új termálforrást tártak fel Makón

Sikerrel járt az év elején megkezdett makói termálkútfúrás: 60 Celsius-fokos víz tör fel az 1354… Tovább olvasom