Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

A megyéből a makói kórház a legjobb

Makó - A HáziPatika.com internetes oldal idén is meghirdette Az év kórháza versenyt, voksolni a www.azevkorhaza.hu honlapon lehet.
A rangsorban összesen 239 egészségügyi intézmény szerepel, ebből 27 Csongrád megyében van: a makói kórház a 36., a szegedi szülészeti és nőgyógyászati klinika az 57., a vásárhelyi kórház a 103., a szentesi pedig a 160. helyen áll. Ez a sorrend december 31-éig még változhat. Tavaly a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet nyerte Az év kórháza internetes szavazást, idén pedig a pécsi idegsebészeti klinikának van a legnagyobb esélye – tegnap délben ez az egészségügyi intézmény állt a tabella élén. A HáziPatika.com honlap szerkesztői által negyedik alkalommal meghirdetett versenyen azonban még semmi sem dőlt el, a világhálót használók december 31-éig voksolhatnak a www.azevkorhaza.hu internet címen.

A megmérettetésen hazánk valamennyi, a szavazás indulásakor működő kórháza és klinikája részt vesz, ez összesen 239 egészségügyi intézményt jelent. Ebből 27 Csongrád megyében található. A rangsorban – ugyancsak tegnap 12 órakor több mint 52 ezer szavazat mellett – a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház és Rendelőintézet a 36., a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet a 103., míg a szentesi Dr. Bugyi István Kórház a 160. helyen állt.

Az első három

Hétfőn délben Az év kórháza internetes szavazás dobogóján a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának három részlege állt: első az idegsebészeti klinika; második a bőr-, nemikórtani és onkodermatológiai klinika; harmadik pedig az I. számú belgyógyászati klinika.

A szegedi intézmények közül a szülészeti és nőgyógyászati klinika szerepel eddig a legjobban: 57. a sorban. – Kiemelt figyelemmel kísérjük Az év kórháza szavazást, intézményük az elmúlt években is jól szerepelt – tudtuk meg Baráth Lajostól, a makói kórház főigazgatójától. – A mai világban – amikor nem egyszerű az egészségügy helyzete – fontos tudni, hogy az intézményekkel mennyire elégedettek a betegek, mi működik az ő szemszögükből jól, és mi az, amin változtatni kellene. Jó mérce ez a megmérettetés, hasznos kezdeményezésnek tartom. A kórházakat, a klinikai részlegeket 5 kategóriában lehet értékelni: orvos-szakmai ellátás, ápolás és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, környezet és tisztaság. Ezeket 1-től 5-ig lehet pontozni, a voksokból mindegyik esetben átlagot vonnak, majd az 5 kategória átlaga dönti el, hogy az adott intézmény hányadik a rangsorban.

Várkonyi Katalin, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház igazgatója azt mondta, az egészségügyi intézmények működésével kapcsolatban a betegeknek joguk van véleményt mondani, és ezeket nem szabad figyelmen kívül hagynia egy kórház vezetőnek sem.

Olvasóink írták

 • 6. cibuka 2009. január 02. 14:00
  „Háttal nem kezdűnk mondatot!Hátha ez jó akkor a többi micsoda?????”
 • 5. Németh_Pál 2008. december 28. 09:45
  „Egy kis válasz az Mc_Mi -nek

  Kinek jó a változtatás?
  Azoknak, akik évi mintegy 100´000´000 forintos hirdetési megrendeléssel gazdagítják a DV pénztárcáját.

  ŐK ugyanis nem szeretik a túl őszinte véleményeket.

  Ők tartják el a lapot anyagilag, nem az Interneten - ingyen - beirogató pár hozzászóló.

  Nem bonyolult ez, nem igaz?!”
 • 4. Lenke 2008. december 23. 12:13
  „Ha ezt a címet április 1-jén olvasom, akkor érthető: ez csak vicc lehet!
  A makói kórház egy nagy ratyi!”
 • 3. Mc_Mi 2008. december 17. 18:15
  „Az hiszem, hogy ilyen és ehhez hasonló esete mindenkinek van. Még azt sem zárom ki, hogy a történet elmesélője kissé túlzott. Abban is biztos vagyok, hogy a pécsi klinikák tekintetében is voltak rossz tapasztalatok. Viszont a cikk önreklám gyanus azért, mert csak a makói oldalon jelent meg. Miért nem jelent meg a szegedi és a szentesi oldalon is? Hiszen róluk is szól.”
 • 2. triatlonos 2008. december 17. 17:15
  „Minden tiszteletem az egészségügyi dolgozóké, és kiemelten a makóiaké, de a következő történet egy kicsit árnyalja a képet. Egy korházi dolgozó mesélte nyilvános helyen a napokban: Az idős édesanyja betegeskedett, és megkérte, hogy vigye el a korház egy "szaktekintélyéhez". Kölcsönös üdvözlés után a doktornő kérte, hogy mondja el mi a gond. A mama - az életkori sajátosságának megfelelően - aprólékosan előadta a bajokat. Egy idő után a fiúnak feltünt,hogy a "szaktekintély" folyamatosan az asztal alá néz, és megnézte, hogy miért. Hát olvasott!!!! Erre a diplomatikus fiú: köszönjük doktornő kiséretében távozott az édesanyjával, amit a "szaktekintély" nehezen értett. Még ezen a 36.helyen lehetne javitani, de ne én adjak tippet.”
 • 1. Mc_Mi 2008. december 17. 16:15
  „Szép dolog a közvélemény kikérdezése, de az eredmény csak akkor fogadható el, ha az befolyás mentes. Bizonyára nem csak én voltam az, aki elektronikus üzenetet kapott arról, hogy szavazzak a makói kórházra.
  Mármost, ha az eredmény a szervezők munkáját dicséri, akkor úgy hirdessük azt, hogy a legjobb szervező csapata a megyében a makói kórháznak van. Félreértés ne essék, ez nem ellendrukkolás. Kívánom, hogy a valóságban is ez legyen a helyzet! Azonban semmit sem mutat a lényeget illetően, ha ilyen befolyásolás mellett születik az eredmény.

  Engedtessék meg itt most abbéli véleményemnek is hangot adni, hogy a DÉLVILÁG hozzászólások módosításával, a hozzáférés szigorításával a cikkek véleményezése is alább hagyott. Lényegesen kevesebben és lényegesen kevéssé kritikusan szólnak hozzá. A régi valahogyan érdekesebb volt, őszintébbnek tűnt.
  Ha így marad, akkor én sem töltöm ezeknek az oldalaknak az olvasásával az időm. De akkor kinek volt jó a változtatás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piacra viszik a gazdátlan házőrzőket az állatvédők

Makó - Öt kölyökkutyának találtak tegnap új gazdát a makói piacon a helyi állatvédők: a gazdátlan… Tovább olvasom