Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

A Nagy Ő is segít Makón

Makón töltötte tegnapi délutánját az ismert teniszcsillag, Noszály Sándor. A Nagy Ő című valóságshow sztárja reklámfilmet forgatott, amivel a Nagymáté Hanna Alapítványra szeretné felhívni a tévénézők figyelmét. Az alapítvány az egészségügyet és a beteg gyermekek családját segíti.
Noszály Sándor a makói Petőfi parkban. Ez az egyetlen reklámfilm, amelyhez a nevét adta Fotó: Segesvári Csaba
Noszály Sándor délután két órakor érkezett meg a makói városi televízió épületébe, ahol először a készülő reklámfilm narrátorszövegét rögzítették, majd egy rövid interjú után Bálint-Nagy Csaba operatőrrel a külső forgatási helyszíneket, azaz a Petőfi parkot, a Maros-partot és a temetőt kereste fel. Itt a kamerával szemtől szemben kérte meg a tévénézőket, hogy segítsék a Nagymáté Hanna Alapítványt adományaikkal. Mint korábban megírtuk, az alapítvány egy makói kislány emlékét őrzi, akit szülei másfél éves korában veszítettek el azt követően, hogy egy egyszerű vírusfertőzéssel kórházba került, ott azonban preparált vénája elfertőződött. Az alapítványt azért tették a szülők, hogy igyekezzenek segítséget nyújtani a hasonló tragédiák megelőzéséhez – például úgy, hogy segélyvonalat létesítenek a tanácstalan édesanyáknak, felhívják az orvostanhallgatók figyelmét a műhibákra, vagy igyekeznek javítani a kórházak felszereltségén. A reklámfilmre azért van szükség, mert az alapítvány – anyagiak híján – egyelőre nem tudta tevékenységét megkezdeni, még csak a honlapja működik (www.hannaalapitvanya.gportal.hu ).

Noszály Sándor a forgatás előtt lapunknak újra elmondta: azért vállalta, hogy az arcát adja az alapítvány reklámfilmjéhez, mert mélyen megrendítette Hanna tragédiája. Mivel neki is van egy három és fél éves kislánya, kötelességének érezte, hogy ne csak pénzzel, de az ismertsége révén is segítsen. Hangsúlyozta: ez az egyetlen alapítvány, amelynek ily módon segít. A filmben egyébként nem ismert emberként, hanem egyszerűen édesapaként szólal meg, kéri az emberek támogatását, segítségét.

A reklámfilm szövegét, a szívhez szóló üzenetet egyébként Hanna édesanyja, Farkas Éva fogalmazta meg. Mint tőle megtudtuk, a film utómunkálatai minden bizonnyal heteket vesznek még igénybe, ám reménykedik benne, hogy a várhatóan fél-egy perces anyag hamarosan a nézők elé kerül. Egyelőre az biztos, hogy a makói televízió nézői láthatják majd. Azt, hogy másutt is képernyőre kerülhet-e később, még nem tudni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földeákról a horvát tengerpartig bicikliztek

Nagy kalandra vállalkozott a földeáki Hajnal Attila és fia, Norbert, valamint barátjuk, Machan… Tovább olvasom