Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

A nagylaki elkerülő átadása óta hallani a madárcsicsergést, 3,6 milliárdot ér a tábla

Igen drága, 3,6 milliárdos értékű közlekedési tábla tövében tartott kedden sajtótájékoztatót Lázár János honatya és két polgármester, az apátfalvi Szekeres Ferenc és a magyarcsanádi Farkas János Makó határában. A nemrég átadott nagylaki elkerülőút mérlegét vonták meg.
A kamionok behajtását tiltó tábla rendkívüli értékét az magyarázza, hogy a Makóról kivezető körforgalomnál, a 43-as főút mentén áll, és kihelyezését a nagylaki elkerülőút megépítése tette lehetővé – ez utóbbi pedig 3,6 milliárdba került. Lázár János parlamenti képviselő azt mondta, a 43-ason 30 éven át napi 3-4 ezer kamion dübörgött a nagylaki átkelőhöz, megkeserítve az út mentén élők életét. A teherforgalmat az M43-as sztráda részben elterelte innen, de még mindig maradt napi 4-500 kamion – azok, amelyek a palotai átkelőn nem léphették át a határt, mert például élő állatot vagy veszélyes anyagot szállítottak. Ez utóbbiaktól mentesíti az apátfalvi, magyarcsanádi és nagylaki embereket az az elkerülő út, ami Palotáról lakott terület érintése nélkül viszi el a határra a forgalmat.
Farkas János, Magyarcsanád első embere azt mondta, hálásak a falu lakói azért, hogy reggelenként újra lehet hallani a kakaskukorékolást, a madárcsicsergést. Apátfalvi kollégája, Szekeres Ferenc ehhez hozzátette: a település sokkal élhetőbb, biztonságosabb, a levegő pedig tisztább lett. Lázár azt is elmondta, hogy miután a 43-as főútvonalról 2 hónapja lekerültek a kamionok, amelyek tönkretették az út burkolatát, már van lehetőség arra, hogy az államnál kijárják a felújítást. – Szeretném a közútfejlesztési programba belerakni ezt a beruházást, ezt követően pedig azon leszek, hogy belátható időn belül a munka is elkezdődjön – mondta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliót ért a teherautó vontatmánya, körözték az olaszok - fotók

Kétmilliót ért a teherautó vontatmánya, körözték az olaszok - fotók
Nem az egész jármű szerepelt a körözési rendszerben. Csanádpalotán akadt fent az ellenőrzésen a… Tovább olvasom