Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A reklámspotokért is pénzt kér Makó

Egyre több reklámfilmet forgatnak Makón, ezért szeptembertől a főtéren készülő produkciók után közterület-használati díjat szed az önkormányzat. Az új rendelet a bemutatópavilonokról is rendelkezik. Helyi jogszabály született arról is, hol nem gyakorolhatnak a gördeszkások.
Noszálynak és csapatának még nem kellett fizetnie a Makón készült reklámspotért. Fotó: Segesvári Csaba
Több reklámfilm is készült már Makó főterén, ebből a városnak is legyen bevétele, ha már a helyszínt biztosítja – indokolta az önkormányzat képviselő-testülete azt a döntést, aminek megfelelően a múlt hónaptól négyzetméterenként és naponta kétezer forintot kér minden reklámforgatásért a város a stábtól. Valóban egyre többször készítenek kereskedelmi céllal spotokat a megújult központban: néhány héttel ezelőtt a Délvilág is beszámolt arról, hogy egy beteg kisgyermekeket támogató szervezet nevében – a televízióból ismert Noszály Sándor szereplésével – reklámot forgattak a város központjában. Nekik nem kellett fizetniük, a rendelet azóta lépett hatályba.

Védik a teret a deszkásoktól

Szeptember óta tilos görkorcsolyával és gördeszkával közlekedni, ugrálni a makói főtéren, a Széchenyi tér, a Hagymaház előtti terület és a Csanád vezér tér felújított részein, a padokon, a szökőkút teljes területén, a szobrok posztamensén, a virágágyásokon és a virágtartó edényeken – így szól az önkormányzat rendelete.

– Elképzelhető, hogy bevételt hoz ez a rendelkezés a városnak – fogalmazott a rendelkezéssel kapcsolatban Czibolya Kálmán, a Makói Városi Televízió igazgatója. Akinek egyébként nincs tudomása arról, hogy más stábok kereskedelmi céllal forgatnának reklámfilmeket közterületen. Még elmondta: nem is túlzottan örülne neki, ha a helyiek más céget bíznának meg hasonló feladattal, hiszen a vtv rendelkezik minden technikai feltétellel színvonalas reklámok forgatásához. Nem kiugróan magas a növekedés, de megállapítható: egyre több cég rendel kereskedelmi célú műsorokat. Bár a legnagyobb makói vállalkozások külföldi piacra, megrendelőknek készítik a termékeiket, így sajnos az anyacégeik a marketingköltségeiket sem itt költik el. Mégis egyre népszerűbb a képújság-szolgáltatásban és a vtv műsoridejében sugárzott reklám – épp a napokban készítettek megrendelésre egy spotot.

Makó önkormányzata ezen felül a közterületen felállított termékbemutató pavilonok után is díjat szed, méghozzá négyzetméterenként és naponta ötszáz forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százéves a makói kórház

Fennállásának centenáriumát ünnepli a hét végén a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel… Tovább olvasom