Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

A személyes kapcsolat a fontos Ambrózfalván

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Ambrózfalván.
Két jelölt áll egymással szemben – immár több választási ciklus óta Ambrózfalván: Mitykó Mátyás Márton és a jelenlegi polgármester, Tuska György. Az önkormányzat jelenlegi vezetője szerint sikeres négy évet zártak, hiszen megvalósult a település utóbbi évtizedeinek egyik legnagyobb fejlesztése: megépült tíz szociális bérlakás, ami csaknem 75 millió forintos beruházást jelentett az 560 lelket számláló falu számára.

– A tervezett beruházások mindegyike megvalósult – közölte Tuska György. A járdák és utak aszfaltburkolatának megújítása mellett az óvoda és a sportöltöző rekonstrukciójára is sor kerülhetett, így összesen több mint százmillió forintos fejlesztést könyvelhetett el a falu az utóbbi négy évben. Persze nincs hiány a következő ciklusra szóló tervekből sem: az orvosi rendelő 25 milliós felújításával teljesen megoldottá válhat a település egészségügyi ellátása, ám ehhez pályázati forrásra lenne szükség, valamint a jelölt folytatni szeretné a járdaépítést és -felújítást is.
A környező három településsel, Nagyérrel, Csanádalbertivel és Pitvarossal együtt egy 60-70 millió forintos összköltségű kábeltelevízió-fejlesztési programba kezdtek. Tuska György szerint a kampány sikere a faluban a személyes kapcsolatokon múlik, csakúgy igaz ez a másik jelölt, Mitykó Mátyás Márton esetében, aki szintén elsősorban nem kampányeszközökkel törekszik az eredményes helyhatósági választási szereplésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már több szervezet indul, mint párt

Magukat függetlennek mondják a Makón induló civil szervezetek – egymást viszont többnyire… Tovább olvasom