Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A térkő jobb, tetszetősebb

Térkő burkolattal látják el a makói gyalogutakat: ez ugyan költségesebb, mint az öntött út, de az önkormányzatnál állítják: szebb és praktikusabb. Járdaépítésre csaknem kétszázmilliót költöttek Makón.
Korábban, a Sapard-forrásból 2003-ban megkezdett járdaprogram idején öntött és betonlapos járdát is választhattak maguknak az érintett utcák lakói, akiknek az önerőt is állniuk kellett. Most már csak térkő burkolat készül. A közelmúltban a Balogh Ádám utca portái előtt rakták a ledöngölt földre és az alapra a szürke színű követ, ami a hozzáértők szerint csak elsőre tűnik drágábbnak, mint a korábban engedélyezett másik két megoldás.

– Az esztétikai szempontok mellett praktikus okai is vannak, hogy az eddig csaknem kétszázmillió forintos makói járdaprogram keretében már csak térkő burkolattal látjuk el a gyalogutakat, hiszen számos közmű-bevezetési gond oldódhat meg ezzel, ha valaki például telefont szeretne bevezettetni portájára, így nem kell jelentős többletköltségért megbontani a járdafelületet, hiszen a kő felszedhető, majd ugyanúgy visszahelyezhető – mondta Buzás Péter.

A polgármester úgy látja, a 2003 óta tartó járdafejlesztés sikeresnek nevezhető. Idén az eddigi építési költség csaknem felét – 99 millió forintot – fordították az elhasználódott gyalogutak újraburkolására. A munkálatokkal kapcsolatban idén nem merült fel minőségi kifogás, sőt a kivitelezők kiemelten ügyeltek például a betonozott behajtók megtartására, védelmére.

Dr. Nagy Lajos önkormányzati képviselőtől megtudtuk: a lakossági önerő mellé ő három év óta megspórolt képviselői alapját is letette, ami mintegy 630 ezer forint, hiszen kiemelten fontosnak tartja a beruházás támogatását. A szándéknyilatkozattal személyesen kereste meg az összes érintett családot, és szinte mindenkit sikerült megnyernie a jó ügy támogatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói ajándékok – adományból

Játékokkal és egyéb meglepetésekkel megrakott csomagokat vittek házhoz tegnap délelőtt a… Tovább olvasom