Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

A város fizeti a részlet felét

Lakossági kezdeményezésre újabb szociális segítséget nyújt Makó önkormányzata – most azokat támogatja a város, akik még a csatornázáshoz szükséges törlesztőrészletet sem tudják befizetni.
Lakás-takarékpénztári előtakarékossági szerződést kötnek Makón a csatornázás előtt álló utcák lakói. A többség így fizeti ki a beruházás megvalósításához szükséges önerőt. A csatornafejlesztés egyébként az utóbbi évtizedek legnagyobb – több mint tizenhatmilliárdos – beruházása Makón, és a lakossági szándéknyilatkozatok kapcsán a szervezettség a 80 százalékot is meghaladta. Így a többiek számára is kötelező a belépés.

– Többen is megkeresték az önkormányzatot a fizetésre kötelezettek közül – mondta lapunknak Csomor Ágnes, az önkormányzat hatósági osztályának vezetője. – Egy idős néni elmondta: neki a kétezer forintos havi törlesztőrészlet megfizetése is súlyos gondot jelent, hiszen nyugdíjának minden fillérje be van osztva. Ezért gondoltuk azt, hogy segítünk a rendkívül nehéz körülmények között élőkön ennek a tehernek a részbeni átvállalásával.

Buzás Péter, a város polgármestere ezzel kapcsolatban még elmondta: az utóbbi évek gyakorlatát figyelembe véve ez a harmadik egyedi szociális támogatás, hiszen a városi gyógyszertámogatás mellett a rászorulókat kedvezmény illeti meg a gyógyfürdő szolgáltatásainak igénybevételekor is. A csatornarészlet-támogatás minden rászoruló esetében havi ezer forint.

– A kérelem beadásától kezdve egy éven át segítünk azokon, akik nem tudják még ezt a csekély összeget sem megfizetni. Erre a segítségre az jogosult, akinél egyszemélyes támogatás esetén 87 ezer 700, kettő, vagy több személyes háztartás esetén pedig 25 ezer 800 forintnál nem magasabb az egy főre jutó jövedelem – tudtuk meg a polgármestertől, aki még elmondta: a támogatás összegét a Makó és Térsége Víziközmű Társulathoz közvetlenül az önkormányzat utalja át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Microsoft-teszt Makón

Az Almási utcai az első általános iskola Magyarországon, ahol használatba veszik a huszonegyedik… Tovább olvasom