Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

A város visszacsábítja a szolgáltatókat

A makói közszolgáltatók közül először a T-Kábel Kft. és az Invitel Rt. létesít újra ügyfélszolgálati irodát Makón – a televíziós szolgáltatónak az önkormányzat biztosít jelképes összegért egy 16 négyzetméteres helyiséget. A gáz- és az áramszolgáltatóval is folynak a tárgyalások.
A T-Kábel munkatársa hetente egyszer, szerda délelőttönként fogadja az ügyfeleket. Fotó: DV
Nem örültek Makón, amikor csaknem az összes közszolgáltató feladta a városban működtetett ügyfélszolgálati irodáját. A kistérség csaknem 52 ezer fogyasztója arra kényszerült, hogy telefonon vagy a megyeszékhelyre utazva intézze el a gázzal, árammal, vagy kábeltelevízióval kapcsolatos ügyes-bajos dolgait. A makói önkormányzat ezért még decemberben felvette a kapcsolatot az érintett cégekkel, a tárgyalások eredményeképpen sikerült egyezségre jutniuk a T-Kábellel. A cég ezután minden héten egy alkalommal, szerdánként a makói régi városházán (Széchenyi tér 6.) képviseleti napot tart. Rendszerint 8 és 12 óra között lesz nyitva az iroda.

– Jelképes összegért, havonta és négyzetméterenként negyvenforintos áron bocsátjuk a szolgáltató rendelkezésére a volt gyivi-irodát, fontos, hogy a térség lakóinak ne kelljen más városokba utazniuk ügyet intézni – fogalmazott Buzás Péter. A polgármester elmondta: összesen közel 300 ezer forintot költöttek a helyiség burkolására, festésére. Kedvezően alakulnak a tárgyalások a Dégázzal, ez a cég hamarosan újra irodát nyit a városban. Keményebb diónak tűnik a Démász.

– Többször is előfordult az utóbbi hónapokban, hogy Szegedre kellett utaznom, pedig csak egy egyszerű ügyet szerettem volna elintézni. Minden alkalommal egy ezres az út, és bár nyugdíjas vagyok, az idő nekem is drága. Szerintem nagyon fontos, hogy itt, Makón is legyen állandó ügyfélszolgálat – mondta el a makói Kurusa Erzsébet. Idősebb Rója István, aki szintén makói, ehhez hozzáfűzte: számára nehézkes a telefonos ügyfélszolgálati rendszer, hiszen hosszú percekig hallgatja az „örömódát", majd nem ritkán türelmetlen ügyfélszolgálatos veszi fel a kagylót.

Kissné Szabó Katalin, a T-Kábel ügyfélszolgálati előadója elmondta: köszönettel fogadták a város felajánlását.
Az Invitel Rt. egyelőre kísérleti jelleggel minden hónapban egy alkalommal a makói ESC Kft. Csanád vezér téri irodájában képviseleti napot tart péntekenként reggel 8 és délután 2 között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagycsaládosok összefogása Makón

Vajdasági és kárpátaljai segélyszervezetekkel fogott össze a makói szegény nagycsaládosokat segítő… Tovább olvasom