Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

A vízkárok helyreállítását támogatják Makón

Minden makói lakos, akinek a lakásában, házában kárt okozott a Maros fakadóvize, most kártérítést kérhet. Ezt szerdán délután háromig lehet igényelni a városházán: azután már nem.
Már fogadja a kárbejelentéseket Makó jegyzője, ha indokolt, akár több százezres, vagy milliós összegű térítésre is számíthatnak, akiknek a lakóingatlanában a Maros áradása miatt keletkezett kár – tudtuk meg Buzás Pétertől, a város polgármesterétől. A kormányzati alapból finanszírozott kártérítés igénylésének azonban nagyon szoros a határideje, hiszen mint arra a polgármester is felhívta a figyelmet: a bejelentések határideje június 7. délután három óra.

– A határidő után beadott támogatási kérelmek sajnos nem méltányolhatóak. Még számos feltételnek meg kell felelni, mindenek előtt annak, hogy a lakóépületben keletkezett kár okozati összefüggésben álljon a Maros-áradás okozta fakadóvizekkel. Ez a támogatás azoknak szól, akiknek nincs biztosításuk a lakóépületre, de a kártérítés feltétele még az is, hogy a sérült ingatlan engedéllyel rendelkezzen, szerepeljen az ingatlan-nyilvántartásban – foglalta össze a polgármester.

Megtudtuk még: csak lakóépület után kérhető kártérítés, és fontos, hogy a víz betörésekor a tulajdonos által lakottnak kellett lennie, aki éppen albérlőknek adta ki akkor a házat, nem részesülhet támogatásban. Nem kérhető a térítés az ingóságokban keletkezett.

– Az összes bejelentést megvizsgáljuk, egy háromfős műszaki csapattal ellenőrizzük, hogy jogosak-e a megjelölt igények. Igazából öt-hat család jelzésére számíthatunk, főleg a Lesiben élők házai szenvedték meg a víz betörését – mondta Műhelyi István, a makói önkormányzat városüzemelési csoportjának vezetője, aki még hozzátette: gyakorlatilag nincs felső határa a kártérítésnek, azonban a megkapott összeggel nagyon szigorúan el kell számolni. A kártérítési igényt egyébként egy formanyomtatványon kell beküldeni, ami az önkormányzatnál kérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita a makói Trianon-ünnepségről

Buzás Péter MSZP-s polgármestert, parlamenti képviselőt szerette volna felkérni trianoni… Tovább olvasom