Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A zombori Bottyán Imre centenáriuma

Széles rokonsága mellett a falu polgármestere, Szegvári Ernőné is köszöntötte századik születésnapján tegnap a kiszombori idősotthonban lakó Bottyán Imrét.
Bottyán Imre bácsi jó egészségben érte meg a századik esztendőt. Fotó: Szabó Imre
Széles rokonsága mellett a falu polgármestere, Szegvári Ernőné is köszöntötte századik születésnapján tegnap a kiszombori idősotthonban lakó Bottyán Imrét. Az idős férfinak egyébként egy lánya és két fia született, van két unokája, négy dédunokája és már két ükunokája is. Imre bácsi korához képest jó egészségnek örvend, örült a kedves köszöntésnek és egy pohár pezsgőt is megivott az ünneplőkkel – igaz, csak alkoholmenteset.

Bottyán Imre fiatalon kétkezi munkás volt: a mezőgazdaságban dolgozott, illetve kőművesként. Most – egy dolgos élettel a háta mögött – többnyire pihen, tévézik, rádiót hallgat. Csak azért nem tesz nagyobb sétákat, mert egy évvel ezelőtt, amikor a helyi labdarúgók egyik meccsére ment ki, megbicsaklott a lába – egyébként máig nagy focirajongó, a helyi csapat afféle kabalaembere. Hogy szerinte mi a hosszú élet titka? – A jó munka, a csöndös munka – mondta szerényen mosolyogva.

Az idősotthon két meglepetéssel kedveskedett Imre bácsinak a jeles ünnep alkalmából: egy gyönyörű tortával ajándékozták meg, ráadásként pedig – mivel nagyon szereti a nótát – muzsikust is hívtak hozzá. Sztojkó Mihály makói prímás szívvel-lélekkel húzta neki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita Apátfalván a tanévkezdési támogatásról

Törvényesen, de nem igazságosan döntött az apátfalvi önkormányzat, amikor a legszegényebb iskolás… Tovább olvasom