Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Adományt osztottak a máltaisok: 3 faluba vitt tartós élelmiszereket

Három községben osztott a rászorulóknak tartós élelmiszerekből álló csomagot a Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja kedden. A kisbuszt Magyarcsanádra kísértük el, ahol tíz család kapott az adományból.
– Decemberben a nagyáruházakban szerveztünk adománygyűjtést. Ez egytonnányi eredményt hozott, és olyan jól sikerült, hogy a karácsonyi ajándékosztáson kívül még most is tudtunk tartós élelmiszert hozni a rászorulóknak – mondta Kómár Mátyás, a Máltai Szeretetszolgálat makói szervezetének elnöke.
Adományt osztottak a máltaisok: 3 faluba vitt tartós élelmiszereket. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA
A felajánlóktól kapott adományokat – főként tartós élelmiszereket: cukrot, konzervet, édességet, illetve a makói gazdáktól származó lisztet – a karitatív szervezet munkatársai csomagokba rakták. Ezeket kedd délelőtt három községben, Apátfalván, Magyarcsanádon és Nagylakon osztották ki. Minden faluba 10-10 csomag jutott.
Magyarcsanádon ezeket a polgármesteri hivatalban adták át – az érintettek, mint tapasztaltuk, hálásan fogadták az adományokat. A falu első embere, Farkas János azt mondta, ez nagy segítség a másfél ezres lélekszámú községnek, hiszen a hivatalban rendszeresen támogatásért jelentkező családok száma nagyjából 30. Azt, hogy közülük ki kapjon a csomagokból, a hivatal munkatársai annak alapján döntötték el, hol van a legtöbb gyerek. A polgármester azt is elmondta, az önkormányzat tüzelővel, illetve anyagi támogatással segíti a nehéz helyzetben lévőket – az igénylők száma azonban szerencsére csökken, mert egyre többen el tudnak helyezkedni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy parasztház Makón

Kigyulladt egy parasztház Makón
Hulladék égett az egyik helyiségben. Tovább olvasom