Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Áfacsalással gyanúsítják a klárafalvi cégvezetőt

Sajtóhírek szerint állami tulajdonú holdingban is volt résztulajdona az adócsalással gyanúsított klárafalvi vállalkozónak. Közéleti szerepet is vállalt: ő a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke. A szervezet, amiben tud, segít vezetőjének. Januárban döntenek arról, megújítják-e a vezetőséget.
A klárafalvi cég az eljárás alatt is tovább működik. Fotó: Karnok Csaba
Az Index internetes portál lapunkra is hivatkozva beszámolt a múlt héten milliárdos adócsalás gyanúja miatt letartóztatott Németh Sándor esetéről. Az internetes hírportál közölte, Németh tulajdonrészt vásárolt magának az egyébként állami tulajdonú Duna–Tisza Regionális Zrt.-ben. A Németh Toll Kft. ügyvezetője egy önkormányzati részt vásárolt ki néhány százezer forintért. A Duna–Tisza zrt. igazgatója azt állította, semmi köze a vállalkozásnak a Németh Toll állítólagos adócsalásaihoz, céljuk a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztésének segítése.

A vizsgálat alatt álló klárafalvi cég ipari parkjában egyébként az elmúlt hetekben kezdték meg egy Magyarországon egyedülálló biogázüzem építését, amihez uniós forrásokból mintegy 372 millió forintot nyertek. A cégcsoport távlati tervei között szerepelt egy bioreaktor működtetése az évek óta gazdátlanul álló mezőhegyesi cukorgyár üzemegységeiben, ezért idén szeptemberben Németh Sándor bejelentette: részt vesznek a gyár felélesztését célzó projektben. A társaság a Nemzeti fejlesztési terv és az Európai Unió 150 milliós támogatásából paplan- és párnatöltő sort és kiegészítő berendezéseket vett.

Tapasztalataink alapján a termelés továbbra is folyamatos a Németh Tollnál. Működik a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége is, amelynek elnöki tisztségét Németh Sándor tölti be. Tóth István elnökségi tagtól megtudtuk: a szövetség, amiben tud, segít a letartóztatott cégvezetőnek, egyelőre megvárják az események kimenetelét.

– Január közepéig biztos, hogy nem lesz tisztújítás a szövetségnél, meg kell várnunk, hogy mi lesz az elmúlt napok eseményeinek következménye. Ennek tudatában dönthet testületünk az esetleges változtatásról – foglalta össze Tóth István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frissen ásott árkok Makón

Több hónapos megfeszített munka és nagyon sok pénz kellett ahhoz idén, hogy elkerüljék Makó… Tovább olvasom