Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Aggódtak az újvárosiak, hogy megépül-e járdájuk

Folytatódik az újvárosi járdaprogram Makón – a gyalogutakat most már kizárólag térkőből építik. A Szemere utcaiak nemrég még amiatt aggódtak, hogy otthonuk előtt nem kezdődött el a munka, Halmágyi Pál önkormányzati képviselő felszólalása után viszont a helyhatóság intézkedett, s a járda hamarosan elkészül.
A makói járdaprogram keretében több utca befejezésének határidejéül a tavalyi esztendő utolsó napját szabták meg, ám a Szemere utcában már december vége felé járt az idő, amikor még egyetlen kapavágás sem történt. Ennek okán szólalt fel az újvárosi körzet önkormányzati képviselője, Halmágyi Pál, akinek még akkor sikerült elérnie, hogy levélben szólítsa fel a városvezetés a kivitelezőket a térkőburkolás megkezdésére. A lakók közül sokan attól tartottak, lehet, hogy el sem készül a járda, amiért az önerőt már befizették.

– Szerencsére hatásosnak bizonyult a polgármesteri hivatal felszólítása, lassan befejezik a járdaépítést a Szemere utcában – mondta lapunknak Halmágyi Pál, aki még hozzátette: Újvároson több gyalogút is felújításra vár, legközelebb a Tulipán utcában kell megkezdődnie a munkának. Egyébként ebben a városrészben is az évszázados, összetöredezett járdák a jellemzőek, de megtudtuk: nincsenek jobb állapotban a néhány évtizedes öntött gyalogutak sem, hiszen a fák gyökerei több helyen is felszaggatták, ezzel pedig csaknem járhatatlanná tették azokat.

– Nagy munka a felújításhoz szükséges önerőt befizetők megszervezése, hiszen a körzetemben jellemzően nagyon sok idős ember él, és van több utca is, ahol szinte csak egyedülálló nyugdíjasok laknak. Ennek ellenére tovább folytatódik Újvároson a járdaprogram – fogalmazott a képviselő.
Az esztétikai követelményeknek megfelelően – a praktikumot is figyelembe véve – ma már csak a legszebb, ámde legdrágább építőanyagból: térkőből építenek járdát Makón. Ha ugyanis szükségessé válik a burkolat megbontása, a beton helyreállítása jelentős többletmunkát és költséget jelent, míg a térkő bármikor felszedhető és visszahelyezhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regionális díj a makói vízműnek

A régióbeli három megye kereskedelmi és iparkamarája, illetve a gazdasági szaktárca döntése alapján… Tovább olvasom