Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Akik derűt visznek a makói otthonokba

Egyelőre önkénteseket keres, decembertől viszont már munkába állna az Otthon Segítünk Alapítvány makói csoportja. A szervező, Molnár Gáborné saját tapasztalatai alapján érezte úgy, hogy szükség van ilyen, kismamákat támogató szervezetre a városban.
A makói Molnár Gáborné, aki maga is négygyermekes édesanya, egy hetilapban olvasott a budapesti székhelyű Otthon Segítünk Alapítványról, amely azt vállalta, hogy önkénteseivel a kisgyermekes édesanyáknak segít a gyermeknevelésben és más, család körüli munkákban. Eszébe jutott, milyen jó lett volna, ha annak idején neki is lett volna hasonló segítsége – igaz, a rokonság sok mindenben támogatta, ám néha jól esett volna neki mondjuk egy beszélgetés, némi tapasztalatcsere egy hozzá hasonló fiatal szülővel. Ezért úgy gondolta, megszervez egy ilyen csoportot a városban.

Az alapítvány egyelőre az önkéntes csapat verbuválásánál tart. Legalább tíz ember kell az alakuláshoz; már csak néhányan hiányoznak ehhez a létszámhoz. Olyan, szülői tapasztalattal már rendelkező embereket várnak, akik legalább heti négy óra szabadidővel rendelkeznek, és vállalják, hogy a térítésmentes segítő munka megkezdése előtt részt vesznek egy negyvenórás tanfolyamon.

– Nem bébiszitterkedésről van szó – hangsúlyozza Molnár Gáborné – , hanem otthoni, közös munkáról, illetve tapasztalatcseréről, tanácsadásról. A cél az, hogy derűt vigyünk a családokba, megerősítsük a fiatalokat szülői szerepükben – mondja a szervező.

Akik szívesen részt vennének a munkában, az mkatalin@citromail.hu e-mail címen jelentkezhetnek. A szervező tervei szerint novemberre áll össze a csapat, decemberben pedig – többek között a védőnők ajánlásai alapján – megkezdődhet a munka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli üzemmódra váltott a makói fürdő

Tegnap délelőtt felhúzták a makói termál- és gyógyfürdő nagymedencéje fölé azt a sárga sátrat, ami a… Tovább olvasom