Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Alapítványi koncert Makón

Jótékonysági koncertet szervez a makói Nagymáté Hanna Alapítvány, a bevételből diagnosztikai eszközöket vásárolnak a helyi gyermekgyógyászati ügyeletnek. A makói televízióban mától látható az alapítvány támogatására felhívó, Noszály Sándor közreműködésével forgatott reklámfilm.
A Nagymáté Hanna Alapítvány egy makói kislány emlékét őrzi. Mint annak idején megírtuk, a másfél éves Hannát szülei négy nap alatt veszítették el, miután a kórházban egy közönséges vírusfertőzés miatt infúziót akartak adni neki, és a preparált véna fertőzése révén vérmérgezést kapott. Az alapítványt a szülők hívták életre azért, hogy próbáljanak tenni valamit a hasonló tragédiák megelőzéséért. Ennek első mérföldköveként pénteken délután öttől jótékonysági koncertet szervez az alapítvány.

A bevételből diagnosztikai eszközöket vásárolnának a helyi gyermekgyógyászati ügyeletnek. Mint Hanna édesanyjától, Farkas Évától megtudtuk, a fiatal művész, Mucsi Gergő hangversenyén ütős klasszikusok, kortárs és dzsesszkompozíciók hangzanak el Zelei Judit, Klacsmann Zsófia, Nyári Gábor, Vajda Márta, Tóth Máté, Blaskovits Tamás és Vizi Gábor közreműködésével. A Hagymaházban a belépőkön kívül úgynevezett támogatójegyeket is lehet vásárolni az eseményre, sőt perselyt is kihelyeznek pénteken az előcsarnokba.


Látható Noszály reklámfilmje

A makói városi televízióban mától látható naponta kétszer az a rövid reklámfilm, amelyben az ismert teniszcsillag, az egykori Nagy Ő, Noszály Sándor kéri a nézőket: támogassák a Nagymáté Hanna Alapítványt. Mint megírtuk, Noszály Sándort mélyen megérintette a makói kislány tragédiája, ezért ajánlotta fel a szülőknek, hogy szerepel egy, az alapítványt népszerűsítő filmben. Bálint-Nagy Csaba, a film készítője elmondta: a nyáron Makón leforgatott nyersanyagból hamarosan elkészülnek a spot további változatai. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón nem használják az uniós ingyentelefont

Nagyon kevesen használják a makói könyvtárban azt a tavaly felszerelt telefont, amelyről ingyenesen… Tovább olvasom