Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Állatvédők harcolnak

Makó - Újra működik az állat- és természetvédők egyesülete, tagjai azt fontolgatták a múlt év végén, hogy – látva a makóiak közömbös hozzáállását – beszüntetik tevékenységüket.
Mint tavaly megírtuk, menhelyüket felszámolták, az ott gondozott kutyáknak pedig új gazdát kerestek. A városszéli tanyát azért adták vissza tulajdonosának, mert már nem tudták fenntartani. Az évek során szerény létszámúra fogyatkozott tagság azonban mégsem adta fel: a napokban összejövetelt tartottak, újjászervezték tevékenységüket. Az utcán talált jószágokat saját házaik udvarán próbálják átmenetileg befogadni, új tulajdonost keresnek nekik.

Olvasóink írták

 • 3. hajosinas 2010. március 22. 18:10
  „Elsősorban minden elismerésem az újra kezdőknek. Másodsorban nemtudom elfogadni ha valaki,valakik, anyagi és egyéb okokra hivatkozással, elüldözik házuktól a korábban láncra kötött,vagy vasketrecben
  /mai divatos kifejezéssel megfogalmazva kennelben/ rabságban fogva tartott "kedvencüket" az utcára üldözik.Még akkor sem fogadható ez el számomra, ha igy a szerencsétlen állatoknak némi nemű szabadság jut.Mert keserűen végződik ez a szabadság általában. Na és hát az önkormányzat a tisztelt képviselőkkel,kik általában a pártérdekekkel vannak elfoglalva,meg azzal,hogy hogyan tudnának majd újabb négy évre pozíciót szerezni a majdani képviselő testületben, a választók szája előtt elhúzott mézes madzaggal.Mert ugye ha egyszer bejutott, akkor négy évig biztos stabil jövedelmet /bocsánat: tiszteletdíjat kap/ természetesen az adófizetők pénzéből akiknek fűt-fát megígérgetett.Erre csak annyit mondhatok mélységesen megvetem és elítélem őket.Természetesen /mivel kivételek mindíg akadnak, rájuk ez nem vonatkozik/.De a többiek igenis nagyon szégyeljék meg magukat,hogy soha többet ne vállaljanak efajta funkciót.Polgármester úr! Lenne olyan kedves többek között a szerencsétlen elüldözött ebekre is gondolni a költségvetés felhasználásakor.Talán mégiscsak lehetne átcsoportosítással valamicske kis támogatést biztosítani számukra.Én mindenképpen javasolnám.”
 • 2. ja 2010. március 22. 16:20
  „Sokbakerül a fürdő.meg a sok hülyeség.”
 • 1. Makóicsaj 2010. március 22. 10:14
  „Emelem a kalapomat az egyesület tagjai előtt. A város vezetői pedig szégyelljék magukat, amiért egy ilyen nemes ügyet nem támogatnak. Talán ha néhány virággal kevesebb lenne a városban, akkor jutna pénz a menhely fenntartására is...és az ott dolgozókat se ártana némileg támogatni, ugye...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színész vagy szerelő lesz Utasi Árpiból

Bár havonta 3-4 alkalommal most is fellép, első lemeze pedig óriási siker volt, úgy él, mint a többi kamasz: ha kell, bevásárol a boltban, hogy édesanyjának segítsen. Tovább olvasom