Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Áloműző fiatalok a makói éjszakában

Makó - Idén nyáron is panaszkodnak a makói városközpont lakói arra, hogy éjszakai nyugalmukat zavarják hangoskodó, randalírozó fiatalok. A rendőrség azt mondja, folyamatosan ellenőrzik a makói belvárost.
– Kiabálnak, zenét hallgatnak teljes hangerőn, rugdossák a padokat, dobálják az üres üvegeket, törik a fiatal fákat – ezt mondta többek között a Hunyadi utca és a Nagyér sétány kereszteződésénél lakó kereskedő, Hajdu József arról, miként zavarják a makói városközpont pihenni vágyó lakóit éjszaka a randalírozó fiatalok. Ez nem idei probléma, évről évre visszatér, és nem csak hétvégenként jellemző. A rendbontók nyomait nemcsak szemét, de rongálások is jelzik időről időre. – Gondolkoztam rajta, hogy más, ottani lakókkal együtt meg kellene próbálnunk tenni valamit az ügyben, például időnként őrjáratot tartani, de a legtöbben idősek, nem vállalkoznak ilyesmire. Ráadásul amikor magam megpróbáltam őket csendre inteni, még vissza is szóltak nyomdafestéket nem tűrő stílusban – tette hozzá.

A hasonló panaszok szinte mindennaposak a makói belvárosból – többek között a főtér környékén, a Ráday-lakótelepen és másutt is lehet találkozni a jelenséggel. Mint megírtuk, az önkormányzat a maga erejéből igyekszik tenni a nyugalomért: közterület-felügyelők, polgárőrök és mezőőrök járják együtt a várost augusztus végéig péntek–szombat éjjelente, többek között a főtéren, és más frekventált helyeken. A városházán megtudtuk, ez az akció folyik, de hangsúlyozták, a rendőrség koordinálásával – azaz ők oda mennek, ahová a helyi kapitányság irányítja őket.

A makói Nagyér sétány és környéke nappal csendes. A szerző felvétele
A makói Nagyér sétány és környéke nappal csendes. A szerző felvétele

Szerettük volna azt is megtudni, hogy a helyi rendőrök esténként milyen erőkkel, merrefelé járőröznek, és volt-e példa intézkedésre – például felszólításra, bírságra – az utóbbi időben. A megyei főkapitányság kérdésünkre annyit válaszolt: „a Makói Rendőrkapitányság járőrei folyamatosan ellenőrzik a makói belvárost. Amennyiben szabálysértést vagy bűncselekményt észlelnek, illetve erről bejelentés érkezik a rendőrségre, a szükséges intézkedéseket megteszik." A rövid levélben ezenkívül arra hívták fel a figyelmet, hogy a rendőrség segélyhívószáma a 107 és a 112, és kérték, aki rendőri intézkedésre okot adó körülményt észlel, ezeken a számokon tegyen bejelentést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Templomtoronyba mászik a gólyák miatt

Egy-egy jó kép kedvéért akár 4-5 órát is ült már az apátfalvi templom tornyában Langó Dániel. Tovább olvasom