Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Alpolgármester és alelnök – huszonhárom évesen

Makó - A Fiatal Baloldal hétvégi megszüntetését követően a volt tagok létrehozták a Societas egyesületet, melynek országos alelnökévé Makó 23 éves alpolgármesterét, Varga Zoltánt választották.
A történészhallgató, ifjú politikus szerint elhatárolódtak mindattól, amit a maffiavádak okán hamarosan bíróság elé álló Zuschlag János szellemisége jelent.

Jogutód nélkül megszűnt vasárnap az MSZP társult ifjúsági szervezete, a Fiatal Baloldal. A tagság azonban még ugyanazon a napon Societas – Új Mozgalom néven újjáalakult. A szervezet országos alelnökének Varga Zoltánt, Makó 23 éves alpolgármesterét választották meg, aki eddig a FIB makói szervezetét vezette.

– A felszámolás és az új szervezet megalakulásának oka, hogy ily módon is elhatárolódjunk mindattól a szellemiségtől, amit Zuschlag János politikai, pénzszerzési módszerei képviseltek – mondta lapunknak Varga.
– Kijelentettük: nem vállalhatunk közösséget politikai kalandorokkal, ezért különösen megszigorítottuk a belépés és a vezetők kinevezésének feltételeit: csak büntetlen előéletűek lehetnek a Societas tagjai.

Varga Zoltán
Varga Zoltán

Megtudtuk: Varga alelnöki és alpolgármesteri teendőit jelenleg egyetemi tanulmányai mellett végzi – az SZTE-n történelmet hallgat, és informatikus-könyvtáros szakra is jár. A történész diplomát várhatóan jövőre szerzi meg, szeretne középiskolai tanárként elhelyezkedni, persze a politizálást sem akarja hanyagolni.

– Mihamarabb szeretném elkezdeni a helyi Societas alapszervezetének felállítását, már most közel harmincfős a társaságunk – mondta Varga Zoltán.

A Societas Magyarország legnépesebb ifjúsági mozgalmává szeretne válni, ezért számos nyilvános programon tervezik a részvételt. Sátrat terveznek a SZIN-en és minden más, hazai ifjúsági rendezvényen. Az alelnök szerint nem feladatuk, hogy „ellensúlyozzák" a Magyar Gárda felvonulásait, hiszen úgy véli: a mozgalmi tevékenységet is csak sportszerűen lehet végezni.

Vitás 22 millió

– Vitatjuk a FIB-bel szembeni, 22 milliós követelés jogosságát, az ezzel kapcsolatos tárgyalások jelenleg is tartanak, de nem ez volt a felszámolás oka – reagált a Societas alelnöke arra a kérdésre: mi lesz a feloszlatott szervezet hét éve fennálló és a kamatokkal egyre gyarapodó tartozásának sorsa. Varga Zoltán elmondta: nehéz helyzetben vannak, hiszen a jogszabályok jelenleg nem teszik lehetővé a tisztánlátást a pénzügyekben, most bárki szinte azt követelhet, amit akar. Javasolják: szigorítsák az ifjúsági politikai szervezetek finanszírozását szabályozó törvényt.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Niagara 2008. május 25. 16:06
  „A fiatalok a legkönnyebben befolyásolhatók! Élettapasztalat meg szakmai tapasztalat, gyakorlat nuku! Ezekből tényleg jó vezetők lesznek! Tényleg csak gratulálni tudok hozzá! Jó választás volt!”
 • 26. Vaszlavik 2008. május 24. 20:00
  „Csicska hopp! Csak a szádat töröld meg utánna Zolika. Lopni megtanított már Peti bátyád?”
 • 25. serj 2008. május 24. 09:18
  „T. Bill!
  Úgy tűnik nem olvastad el amit irtam.A bokros csomagból semmit nem csinált a fidesz hanem kiiktatta azt a baromságot és uj gazdaságpolitikával fejlődési pályára állitotta az országot.
  M-né ügyében viszont igazad van óriási baromság és szemétség a kinevezése.Az igen nagy létszámú családomban egyedül a faterom szoci szavazó, de most ő is sajnál bennünket fideszeseket, hogy igy meg lettünk alázva.üdv.”
 • 24. nickboy 2008. május 23. 22:22
  „Hihhetetlen, hogy ebben az országban, még vannak emberek, akik hisznek ennek a tehetségtelen, agyament bandának, amelyik az országot irányítja!!!......... Tönkre tettek mindent, ami valamelyest működött ebben az országban..... egy helyben toporgás, lemaradás van minden területen!!!!

  Hogy miért vannak kormányon????....... Hazugságkampány, félrevezetés, látszatkormányzás........ pr-miniszterelnök (tánci-tánci + blogírás, stb...) Ebből élnek.... a teljesítmény meg semmi!!!

  Ha komolyan gondolta a makói baloldal, hogy ilyen alpolgármestert választ...... nyugodtan komolyan gondolhatja a jobboldal, hogy Mágorinét teszi meg helyi vezetőnek! (bár szerintem egyáltalán nem lehet egy lapon említeni a két személyt)”
 • 23. BILL 2008. május 23. 19:27
  „Ha a FIDESZ olyan átkozottul jól kormányzott, vajon miért nem ők kormányoznak még mindig???????!!! Ugye, ugye...
  Bokrost manapság az égig emelik azok is akik előtte köpködték! Ez a megközelítés gusztustalan...
  Külföldi gazdasági szakértők is elismerték a Bokros-csomagot s bármennyire fáj is ez a jobboldalnak, de el kell ismernie, hogy az a bizonyos 4 Fidesz év (jólét?) bizony ennek a hozadékából valósult meg. De legyen úgy , ahogy a jobboldal akarja. Ne emlékezzünk erre, mert nem ez a fontos. Tényleg nem sok idő múlva Megint Orbán
  és pártja lesz hatalmon s minden visszatér a normális kerékvágásba.
  Első lépés itt Makón, hogy M.Andrea lett a Párt embere.
  Tisztelt Jobboldaliak! Ez Ti komolyan gondoltátok???!!
  Üdv Mindenkinek! :-)”
 • 22. az én verzióm 2008. május 23. 12:30
  „Az emberek 2006-ban döntöttek, megbízták újra MekkEleket..

  A mindenkori népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Ez van. Látszatdemokrácia miatt csak 2010-ben lehet szó váltásról. Ha egyáltalán...”
 • 21. szerinted? 2008. május 23. 12:25
  „Történet egy kőművesről, és annak egy ígéretéről:

  Hol volt, hol nem volt egy kőműves, aki gyönyörű házat ígér neked, és elfogadtad az ajánlatát, megbíztad a felújítással. Néha-néha ránéztél, furcsálltál egy-két dolgot, rá is kérdeztél, de megnyugtatott a segédjei által, hogy ez csak átmeneti helyzet, de csodaszép lesz a végeredmény, csak kell még áldozatokat hozni. Meghoztad őket. Aztán csak kiderült, hogy nem áll sehogy az egész, omladozik minden, felháborodsz, beszélsz a kőművessel, aki megint megígér mindent, és megmagyarázza, hogy az előző brigád hibája minden, azért nem haladnak, baj van itt az alappal, a gerinccel, mindennel...
  A mesét Te hogyan fejezed be? Megbízod újból őket, hogy akkor most már újítsátok fel a házat, vagy keresel egy másikat?”
 • 20. serj 2008. május 23. 10:35
  „T.Bill!
  Nincs igazad. A Bokros csomag gazdasági hiba volt csak azok a közgaszdászok akik ezt leirják és elmondhatnák agyon vannak hallgatva a hazai tömegtájékoztatásban.Az Orbán kormány nem hibátlan volt, de megfelelő irányokat adott az élet és az ország
  problémáira.Akkor volt kiszámithatóság, tervezhetőség és eu.
  szinten is mérhető gazdasági fejlődés a külső állam adóság illetve az infláció csökkenése mellett.Ezt egyetlen kormány sem tudata megcsinálni 1990. óta.A medgyesi gyurcsány kormányokra kár szót fecsérelni olyan mintha egy kazánkovácsot kérnél meg, hogy egy renkivűl bonyolult és veszélyes műtétet végezzen el rajtad.
  Mondjuk a szerencsétlen kazánkovács legalább nem kérne érte pénzt, de nem élnéd túl az tuti.Ezek meg elveszika családi ezüstöt is és monják ,hogy a Viktor majd eltemet.”
 • 19. triatlonos 2008. május 23. 09:53
  „Tisztelt Joy!
  Nem tudom követni azokat a magas szintű politikai eszmefuttatásokat, amit Ön kifejt, ezért csupán azt kérdezném, hogy Makón a 34 játszótérből miért kell 14-et megszüntetni? Ilyen magas szintű politikai felkészültséggel mindenképpen segitenie kell az alpolgármesternek és a villanyásznak.”
 • 18. joy 2008. május 23. 09:33
  „Nem lenne gond a tisztességes jobb oldali kormányzás.
  A baj a Vicctorianizmus, a személyi kutusszal ötvözött gyűlöletprolitika, melynek alapja a semmittevés, lealázás, olyan törvénykezés, hogy csak egy szűk kör rabolhasson, de ők szabadon.”
 • 17. BILL 2008. május 22. 19:43
  „Tisztelt SERJ!
  Igazad van, ebben egyetértünk : nagy a baj az országban! Egyébként NEM vagyok SEMMILYEN párt embere, csupán a véleményem mondtam el.
  Villanyásznak nagyon is igaza van! Ha Orbánék alatt olyan jó volt, vajon MIÉRT nem Ők vannak hatalmon?! A baloldali kormány mindig belebukott azokba a dolgokba, melyekhez az ellenzék mégcsak hozzá sem szagolt. Bokros csomag. Ezért leváltották Hornékat. Ám a csomag hozadékából parádézott a Vezír és a pártja. JA! Csak ezt elfelejtik megemlíteni. Sebaj, fogjunk mindent a "kommunistákra".
  Jut eszembe! Volt Mo.-gon kommunizmus?! Ma mégis oly könnyedén
  rámondják azokra, akik talán nem értenek egyet Orbán Viktorral és még fiatalok is skandálják ezt. Akiknek fogalmuk sincs erről.
  A bal-lib kormány osztotta pénzt, mert ígérte. Az is tartotta a markát a jobboldali, bár ellenük szavazott. Sebaj. Még egy kis idő és Magyarországon beköszönt a Kánaán a la Orbán Viktor. Szeressétek, jogotok van hozzá! Üdv Mindenkinek! BILL :-)”
 • 16. Hugo 2008. május 22. 17:36
  „Ezért tart itt a város ahol, mert ilyen emberek vezetik. Elgondolkodom,hogy hogy is tudott egy ilyen ember, ilyen magas szintű politikai adottságokkal és népszerűséggel 23 évesen alpolgármester lenni...pffff”
 • 15. F.O.System 2008. május 22. 15:27
  „Végre Viktor kimondta amit már rég másoknak ki kellett volna mondani(Kéri "hetigennyes" Laci bácsinál):
  Gyurcsány idióta.Egyébként sajnos ezért nem lesz büntethető azokért a gaztettekért amit az országgal művelt.”
 • 14. tessék olvasni! 2008. május 22. 15:21
  „"instant emberek por gondolattal, és bögre langyos viznyi szenvedéllyel"

  Fontos, hogy az embereknek önálló véleménye legyen, ne az egyik vagy másik oldal által hangoztatott érvrendszer elsajátításával igyekezzen megmondani a nagy igazságot.
  Ez vonatkozik mind a cikk, mind egyes hozzászólások tartalmára.”
 • 13. triatlonos 2008. május 22. 12:30
  „Tisztelt Villanyász!
  Végre egy hozzászóló, akinek a véleményéből látszik, hogy képes a dolgok mögé látni, ezért tisztelettel kérem, hogy sziveskedjen megmondani, hogy MOST 2008-ban miért kell MAKÓN 34-ből 14 játszóteret megszüntetni. Az alpolgármester urat is régóta kapacitálom a válaszra, de ő képtelen rá!”
 • 12. nemeszpés 2008. május 22. 11:28
  „Zuschlag Zoltán :]”
 • 11. villanyász 2008. május 22. 11:21
  „BILL-nek igaza van!

  Amit a vezír a kormányzása alatt összeharácsolt, azt minden utána hatalmon lévő csak helyrehozni próbálja, hogy az akkor keletkezett hiányt pótolja. Nem hiába, a vérében neki is benne van, csak ez az okosabbik fajtája, aki nagyban lop.

  amúgy meg tedd fel magadnak a kérdést, serj: ha annyira tökéletes volt az a rendszer, és annyira fenékig tejföl volt az élet, vajon miért nem kerültek azóta sem hatalomra??? lehet azért mert még mindig kevesebb az, aki a kolomppal a nyakán lévőt bambán követi.
  Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy ami van, az jobb, de nyilván következménye az akkori kormányzásnak. Egy kétszínű mocskos banda a mostani ellenzék, és megint beszédes példákat tudok felhozni: amíg a vezír kormányzott: juhúúúú, menjünk az unióba, kell nekünk az unió, mennyire jó lesz ott nekünk, ám amikor leváltották, és rájött, hogy nem az ő neve fog a dokumentum alján szerepelni, mint mo. miniszterelnöke, így ezzel nem fog bekerülni a kölkei törikönyvébe, egyből fikázta az uniót, jajj,, dehogy is kell nekünk, mert el leszünk nyomva. szinén 4es metró, szintén nemzeti színház-- ki kell találni valamit, amivel fennmarad a neve, ennek a pojácának csak ez lebeg a szeme előtt.
  Isten mentsen meg minket attól, hogy egy cigány vezesse a cigány haverjaival az országot! ha mégis úgy lesz, akkor igyák meg a levét azok, akik hatalomra juttatják, én azt mondom!”
 • 10. serj 2008. május 22. 09:59
  „T. Bill!
  Ha fizetett vélemény mondó vagy akkor semmi gond,
  végzed a dolgod amit rád mért a párt. De ha civil vagy akkor nem
  hiszem,hogy nem tudod az ország gazdasági állapotát1998-2oo2
  közt és most.A komcsi brancs csak válságot tud generálni utána megpróbálja megoldani közben a klientura zsebét telenyomja,
  hogy befogja a száját.Szánalmasan tehetségtelen banda csak hogy most már az ország a 24-ik órában van akkorák a károk
  nem csak gazdaságilag de eü., oktatás ,bűnözés, mert következmények nélküli az ország.”
 • 9. 4 2008. május 22. 09:45
  „Gratulálok!”
 • 8. BILL 2008. május 21. 20:17
  „Tisztelt BAFFALÓ!
  "MSZP és IFJÚSÁGI szervezete mindig is egy tolvaj banda lesz és volt."
  Épp annyira csak mint a FIDESZ és holdudvara. Csak ezzel nem nagyon dicsekszik a Tisztelet ellenzék! Ha valaki azt hiszi, hogy míg az Orbán kormány diktált és mindenkinek fenékig tejföl volt az élet, hát az nagyon el volt ájulva a Vezírtől. De nyugi, hamarosan jön a jobboldal s Kánaán lesz Magyarországon! Fele ennyi lesz a benzin, az adó stb. Tessék megmutatni! Ha igazán komolyan gondolják, megteszik. Ehhez NEM KELL 4 év!!!
  Ahogy beiktatják Őket már másnap megyszavazhatnák! De nem teszik meg! Bolondok lennének lemondani ekkora bevételről!!!
  Meg akkor nekik is kevesebb jutna...”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentették a Magyar Gárdát

Apátfalva - Feljelentette a Magyar Gárdát és a múlt keddi apátfalvi felvonulás szónokát a helyi kisebbségi önkormányzat. A gárdisták azért tiltakoztak, mert az óvoda egyik dadáját megverte egy kisfiú anyja. Tovább olvasom