Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Amit most kapnak, az nem csak élelmiszerre váltható be - Osztják a húsvéti utalványt Makón

Március 15. után megkezdik a 70 éven felülieknek járó helyi húsvéti ajándékutalványok kiosztását Makón. Idén 3348-an kapnak ilyet, fejenként 10 ezer forint értékben.
– A megszűnt Erzsébet-utalvány helyett idén Edenred-utalványban kapják meg a 70. évüket betöltött makóiak a szokásos 10 ezer forintot húsvét előtt – tudtuk meg tegnap Ákosi Ádámtól, a makói polgármesteri hivatal hatósági osztályának vezetőjétől. Ezekből nemcsak élelmiszert, hanem sok egyéb terméket is lehet vásárolni. Az utalványok kikézbesítése március 15-e után indul – hangzott el.

Korábban megírtuk, a makói önkormányzat először 2016-ban osztott a 70 év felettieknek a tisztelet és megbecsülés jeleként utalványt – abban az évben csak karácsony előtt, 5000 forint értékben. A képviselő-testület a következő évben döntött úgy, hogy ennek összegét megduplázza, sőt húsvét előtt is kapnak ugyanilyet az érintettek. Ezeket minden körzetben a helyi képviselő viszi házhoz – akit nem találnak otthon, az később a városházán veheti át. Ez most is így lesz: aki április 23-áig nem kapta meg, ezt követően május 31-éig veheti át a hivatalban személyesen, vagy meghatalmazottja segítségével.

Az utalványosztást beharangozó sajtótájékoztatón ott volt az egyéni körzetben megválasztott képviselők egyike, Sánta Sándor is. Ő azt mondta, választókerületében összesen 304-en kapnak ilyen utalványt – azokhoz is eljuttatja, akik időközben idősotthonba kerültek. Azt is hozzátette, öt segítőt kapott a városházáról a feladat teljesítéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13 millióval segíti a Givaudan a látássérülteket - beszélő tabletet is kölcsönözhetnek

13 millióval segíti a Givaudan a látássérülteket - beszélő tabletet is kölcsönözhetnek
A Látde többek között asztali számítógépeket, Braille-nyomtatót, képernyőolvasót és nagyítót,… Tovább olvasom