Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Apjok Vivien diákklubot hozna létre Makón

A makói József Attila Gimnázium tizedik osztályába járó Apjok Vivient választották meg társai diákpolgármesternek. A tánc és a zene iránt elkötelezett Vivien diákklub létrehozását tervezi.
Apjok Vivien két vetélytársát győzte le a diákpolgármester-választáson Fotó: Illyés Szabolcs
Apjok Vivien, a József Attila Gimnázium 10. osztályos tanulója nyerte el a diákpolgármesteri címet erre a tanévre Makón. Hárman indultak a posztért.

– A történelemtanárom biztatására vállaltam a jelölést, és örülök annak, hogy ilyen sokan kedvelnek a diáktársaim közül. Programom egyik központi eleme, hogy a kultúrát és a művészetet elérhetőbbé, szerethetővé tegyem a korosztályom számára. Kiskorom óta néptáncolok, és néhány éve a komolyzenét is megszerettem, klarinétozni tanulok, sőt egy makói kamarazenekarnak is a tagja vagyok, de emellett szeretek kórusban énekelni is, szóval úgy érzem, az életem a zene és a tánc. Szeretném, ha a zenét és a táncot, a kulturált szórakozást mind többen megszeretnék az általam szervezett rendezvényeken – fogalmazott Vivien, aki nagy tervét is elárulta: szeretné, ha mihamarabb egy igazi, jó hangulatú diákklub is megnyílhatna a városban.

Nemcsak az új diákpolgármester, de az őt támogató tanárok és diákok is örülnének, ha állandó helyet kaphatnának a Hagymaházban. Persze más ingatlan terme, szobája is szóba jöhetne Apjok Vivien szerint.

– Igazán társaságkedvelő embernek tartom magam, sokat szoktam együtt lenni a barátaimmal, de szinte mindent kedvelek, amit közösségben lehet csinálni. Nagyon szeretem a gyerekeket is, a középiskola után biztos, hogy a tanári pályát választom. Álmom, hogy táncművészetet, néptáncot taníthassak egyszer a kicsiknek, persze ehhez el kell végeznem a táncművészeti főiskolát, de előbb magyar–ének szakos tanári képesítést szeretnék szerezni – mondta Apjok Vivien.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói pályázat a családról

Családi arcképcsarnok címmel képzőművészeti pályázatot hirdet a makói önkormányzat a térség… Tovább olvasom