Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Aranylakodalommal ünnepel a Maros

Aranylakodalom címmel háromrészes táncjátékot mutat be, fennállásának negyedszázados évfordulóját ünnepelve a Maros Táncegyüttes. A makói csoport minden tagját, azaz csaknem kétszáz táncost megmozgató produkciót a Hagymaház szabadtéri színpadán láthatja a közönség, ma és holnap.
Nagyszabású zenés-táncos előadást nem először visz színpadra a makói együttes: az ezredfordulót a Pátfalvai lakodalmassal köszöntötték, amely csakúgy, mint a mostani, egész estét betöltő táncjáték volt. Hat év múltán, saját huszonöt éves jubileumuk apropóján úgy gondolták: elérkezett az ideje egy újabb látványos produkciónak. Az Aranylakodalom voltaképpen a jelentős magyar tájegységek táncait, dalait, viseleteit felvonultató összeállítás, amelyben színpadra lép az együttes valamennyi csoportja. A történet szerint az ötvenéves házassági évfordulóját ünneplő szülői párhoz térnek haza Apátfalvára a világba nyolcfelé vetődött családtagok. A rokonok természetesen magukkal hozzák felvidéki, erdélyi, dél-alföldi, délvidéki otthonuk hagyományait – így születetik meg a színes, változatos, szinte az egész országot átölelő produkció.

A legkisebbektől, azaz az apróktól a legidősebbekig, vagyis a szülőkből alakult Mötykéig több mint fél éve készülnek a táncosok a hétvégi előadásra. Az estet az együttes művészeti vezetője, Tóthné Döme Mária koreografálta, rendezője Kovács Tibor tanár. A díszletet Oláh Nóra és Faragóné Horváth Katalin művésztanárok készítik, a zenét a Maros zenekar szolgáltatja. A táncegyüttes tagjai és a produkció valamennyi segítője szerint a ma és holnap este hat órától kezdődő előadás két feledhetetlen estét ígér – a belépés ingyenes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzás meggyógyult a műtétek után

Két hónapnyi betegeskedés után tegnap állt először munkába Makó polgármestere, aki immár teljesen… Tovább olvasom