Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Aranyos nótafák és táncosok

A Horváth Izabella vezetésével működő közösségnek otthont adó épületben korábban nappali ellátást nyújtottak az időseknek.
– Itt mindig kitűnő a hangulat. Jól érzem magam, felfrissülök, mert jó a társaság – mondta lapunknak a kiszombori Kerekes Sándorné, a helyi idősklub egyik tagja. A Horváth Izabella vezetésével működő közösségnek otthont adó épületben korábban nappali ellátást nyújtottak az időseknek. Ez megszűnt, de a társaság együtt maradt, mindennap van számukra valamilyen program.

A kiszombori klubban jól megfér a country és a magyar népdal. Fotó: Szabó Imre
A kiszombori klubban jól megfér a country és a magyar népdal. Fotó: Szabó Imre

Sütnek-főznek, kézimunkáznak. Legidősebb tagjuk 85 éves – tudtuk meg Darvas Irén gondozónőtől. Jó néhány művészeti csoportjuk is működik. Ezek közül kettő, a Nótafa népdalkör és a Fürge lábak tánccsoport arany minősítést kapott a közelmúltban a nyugdíjas Ki mit tud? országos döntőjében – ebből az apropóból kerestük fel őket. A két csapat tagjai, mint meggyőződtünk róla, vidámak és kedvesek, a fotózás kedvéért még azokat a jelmezeket is magukra öltötték, amelyekben népdalokat énekeltek, illetve vadnyugati táncokat roptak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezőhegyesre várják a világ legjobb fiatal fogatlovait

Mezőhegyes ad otthont szeptember 24–27. között az I. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának. Tovább olvasom