Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Argentin látogatók a műteremben

Festészeti, grafikai bemutatót is tartana a műtermébe látogató turistáknak a makói Szántó János. A művészeti turizmus fellendülésére számító festő új albumot jelentet meg a közeljövőben.
Turisztikai szempontból is értékesnek tartja a képzőművészetet Szántó János festőművész, akinek a város önkormányzata ajánlotta fel a jelenlegi galériájának otthont adó ingatlant. A művész ezért szívesen fogadna akár szervezett turistacsoportokat is a műteremben, ahová egyébként elmondása szerint gyakran látogatnak az érdeklődők.

– Szerintem Makó és a kistérség egyik kiemelkedő értéke a művészet – véli Szántó. – Európában sok helyen jellemző a művészeti turizmus, a tárlat- és műterem-látogatás érdekes kiegészítője lehet az itteni túrautaknak is. Egy ilyen kezdeményezéshez szívesen járulnék hozzá tárlatvezetéssel, sőt a grafikai, festészeti munka bemutatásával is érdekesebbé lehetne tenni a látogatók számára a kistérséget.

Nemrég Argentínából is érkeztek látogatói, de a külföldiek érdeklődése mellett szívesen fogadna iskolai, óvodai csoportokat is a galériában. A műteremben egyébként több ezer grafika található, és a makói táj jellegzetességeit megörökítő állandó tárlat is látnivalót nyújt. A festőművész egyébként újabb albumot készít.

– A legutóbbi zsűrizett képeimet, valamint verseimet, novelláimat tartalmazza, már csak a nyomdai kivitelezéshez szükséges forrás másik felének előteremtése van hátra, hiszen eddig nagylelkűen támogatott Makó és Füzesgyarmat önkormányzata, valamint több cég is – fogalmazott a művész. A zömmel makói tájképek egy része egyébként a festő korábbi albumában is megjelent már, ezek újrafotózását is kérték a szerkesztők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dögcédulák Bárdos Páltól

Új novelláskötettel jelentkezett a Makóról elszármazott író, Bárdos Pál. A Dögcédulák című könyv a… Tovább olvasom