Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Árokba csapódott a román busz Makónál

Makó - Tömegszerencsétlenséget eredményező közlekedési baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják annak a román busznak a sofőrjét, amelyik hétfő reggel a Makót elkerülő 430-as út egyik korforgalmánál az árokba csapódott. Több tucatnyian sérültek meg, a buszvezető 3 évet is kaphat.


15.50 Véget ért a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés, így újra zavartalanul halad a forgalom a 430-as számú úton, ahol egy román felségjelzésű autóbusz szenvedett balesetet Makó közelében a reggeli órákban.

Korábban írtuk:

– Arra ébredtem, hogy a busz megrázkódik, nem tudom, mi történhetett – mondta hétfőn annak a román busznak a második sofőrje, amelyik balesetet szenvedett a makói elkerülőn. Egy Rómából Romániába tartó autóbusz hétfőn reggel 8 óra után nem sokkal – eddig tisztázatlan okokból – a Makó melletti 430-as út Földeáki körforgalmánál a szalagkorlátot átszakítva az út menti árokba csapódott.


Árokba hajtott a román busz, 22-en sérültek meg Makónál. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A helyszíni nyomok szerint a buszvezető későn vette észre, hogy a kereszteződéshez ért, a tíz méter hosszú keréknyom alapján a sofőr vészfékezett, a kétemeletes busz ennek ellenére átvágott a körforgalom közepén lévő füvön, majd az oldalára dőlt, az árokban kötött ki.

Árokba hajtott a román busz, 22-en sérültek meg Makónál. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A kétemeletes járműhöz 3 tűzoltóautót és 9 mentőkocsit riasztottak, a mentőhelikoptert is a helyszínre küldték. A tűzoltók a szakadó esőben kezdtek hozzá a sérültek mentését, a buszt ezért először egy vízszállító tűzoltóhoz rögzítették. Az ablakokat a tűzoltók kitörték, így emelték ki a pórul járt utasokat. A helyszínről tizennégy embert szállítottak kórházba a mentők, az elsődleges adatok szerint közülük ketten sérültek meg súlyosan. A sofőr karcolások nélkül megúszta a kalandot, őt a rendőrök vitték el a helyszínről. Úgy tudjuk, amikor a román férfi kiszállt a buszból, vitatkozni kezdett a rendőrökkel, állította, ő nem hibás a balesetért. A busz sértetlen utasait egy Tisza Volán buszra szállították fel, ahol a biztonság kedvéért mindenkit megvizsgáltak a mentősök. A csoportot később a makói rendőrkapitányság épületébe szállították, és ott enni és inni kaptak.

Árokba hajtott a román busz, 22-en sérültek meg Makónál. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A baleset miatt több mint 2 órára megbénult a Makót elkerülő 430-as út, a rendőrök nem sokkal dél előtt végeztek a helyszíneléssel. A buszt – mivel az nem akadályozta a forgalmat – nem a tűzoltók, hanem autómentő, a fuvarozó cég költségére emelte ki az árokból.

– A rendőrség tömegszerencsétlenséget eredményező közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított nyomozást – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A büntető törvénykönyv szerint a sofőr 3 év börtönt is kaphat tettéért.
Baleset a balesetnél

A baleset helyszínén összetört egy angol rendszámú Volvo is. Úgy tudjuk, a jármű kivágott egy, a baleset helyszínére igyekvő tűzoltóautó elé, így a szirénával és megkülönböztető fényjelzéssel érkező egyszerűen belecsapódott a szabálytalan autóba. A tűzoltóautó nem sérült meg, személyi sérülés sem történt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a makói szökőkút megrongálóját

Barátaival beszélgetett, felállt a peremre, ami ekkor letört.
Tovább olvasom