Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Átadták a diákújságírók díjait Makón

Makó - Médiakonferenciával és a Pulitzer József Szülővárosának Díja elnevezésű, diákújságíró-kitüntetés átadóünnepségével emlékeztek tegnap Makón a sajtócézár halálának 101. évfordulójára. Idén hölgyek kaptak elismerést írásaikért: Pap Andrea, Sándor Alexandra Valéria és Vér Bernadett.
A Pulitzer-szobor hagyományos főtéri koszorúzását követően a Korona dísztermében tartották meg tegnap délután azt a médiakonferenciát, amelyen átadták a makói ifjúsági Pulitzer-díjakat. Marosvári Attila alpolgármester köszöntőjében a Maros-parti város világhírű szülötteiről szólt, majd három neves újságíró tartott előadást. Stumpf András, a Heti Válasz munkatársa a pulitzeri sajtófelfogást vizsgálta napjaink médiavilágában, volt kollégánk, Kéri Barnabás, az RTL Klub politikai riportere napi munkájáról, a híradózásról beszélt, a Hír24 újságírója, Dobos Sándor pedig a londoni olimpián szerzett élményeit osztotta meg a hallgatósággal.

Átadták a diákújságírók díjait Makón. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A diákújságírók számára kiírt pályázatra idén 38-an jelentkeztek, összesen 91 írást küldtek be. A középiskolás kategória győztese az egri Pap Andrea lett Más világ című drogos interjújával, a felsőoktatásban tanuló pályázók közül a nyíregyházi Sándor Alexandra Valéria Zsolti mocskosnak született című, egy roma fiú hányattatásait bemutató írása bizonyult a Baló György vezette zsűri döntése alapján a legjobbnak – mindketten Kis Jenő szobrászművész Pulitzer-szobrocskáját kapták 100 ezer forint kíséretében. A szegedi Vér Bernadett Délig alvó nemzedék című, személyes hangvételű cikke különdíjas lett. A díjat a makói önkormányzat 5 esztendővel ezelőtt alapította.

* * *

Molnár László aggódik

Abból, amit az ünnepség végén Eötvös Pál volt MÚOSZ-elnök zárszava előtt elmondott, úgy tűnt, a Pulitzer-örökség mentora, Molnár László önkormányzati képviselő aggódik a díj jövőjéért. Emlékeztetett rá, hogy a korábbi kormányzat alkalmanként félmillió forinttal támogatta a díjátadók megszervezését. Az újságíró-szövetség mellett már csak az önkormányzatnak, illetve a támogató helyi vállalkozóknak szívügye a rendezvény, pedig az eddigi díjazottak közül többen már vezető poszton művelik a szakmát. Mind azt mondták: a díj nagy lökést adott pályájuknak.

Olvasóink írták

  • 3. pog 2012. november 09. 09:49
    „Jó a kép Baló urat nagyon érdekli az esemény éppen alszik( mint a képviselő asszony..)”
  • 2. DomeSL 2012. november 09. 08:21
    „Szépek.”
  • 1. 80sFan 2012. november 09. 07:42
    „Ez iiigen jÓÓ! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fotóalbumok bemutatója Földeákon

Csütörtök délután 5 órától a művelődési házban mutatja be Erdély – Székelyföld, Aranyosszék és vidéke, valamint az Álom a vár alatt – Áprily Lajos című fotóalbumot Lőwey Lilla és Váradi Péter. Tovább olvasom