Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Az aikidósok húsz esztendeje

Húsz éve művelik Makón a távol-keleti eredetű harcművészeti ágat, az aikidót. A jubileumot a napokban nemzetközi edzőtáborral és kiállítással ünnepelték meg.
Az aikidót a Maros-parti városban Márton Imre, a kultúrház akkori munkatársa honosította meg, aki szombathelyi főiskolásként sajátította el az alapokat. Amikor az edzések Makón elindultak, tíz-tizenöten érdeklődtek a különleges harcművészeti ág iránt. Hamarosan gyermekcsoport is indult – ma már az óvodástól a felnőttig minden korosztályban vannak itt művelői. A ma már négy danos mester, a Magyar Aikido Szakszövetség vezető instruktora úgy becsüli, több száz, közel ezer ember ismerte meg ez alatt a két évtized alatt a városban az aikidót, melynek szerelmesei több mint tizenöt esztendeje már a Makó Budo Klub szakosztályának tagjai.

A makói aikidósok kisugárzása persze jóval túlnyúlik a város határain, hiszen a megyében többek között Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Szentesen is makói indíttatásra alakult meg a helyi csoport, edzőtáboraik pedig szerte Európában híresek. Ezt reprezentálta a napokban az jubileumi találkozó, melynek keretében az edzőtáboron kívül kiállítást is rendeztek az érdeklődőknek – közel százan jöttek el szerte az országból. A leghíresebb mesterek közül itt volt az osztrák Günter Steger, illetve a német Gerhard Kurz is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szánkózódombot készítenek Makón

A környéken lakók kérésére szánkózódombot készít a makói önkormányzat a Petőfi park szabadtéri… Tovább olvasom