Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Az első kitűnőket fotóztuk

Lapunk Szín 5-ös játékának tegnapi fotózásán, a makói Hagymaházban tudták meg a Molnár lányok édesanyjuktól, hogy a kitűnő bizonyítvány jutalma egy gyulai kirándulás. Azért mindketten bíznak abban, hogy megnyerik lapunk fődíját is: az Eurodisneybe szervezett utat.
A két kitűnő tanuló, Molnár Petra és Molnár Dóra anyukája, Molnárné Bárdi Andrea tegnap lapunk kérdésére mondta el, mi a kitűnő bizonyítvány jutalma. Fotó: Karnok Csaba
Lapunk Szín 5-ös játékának tegnapi fotózásán, a makói Hagymaházban tudták meg a Molnár lányok édesanyjuktól, hogy a kitűnő bizonyítvány jutalma egy gyulai kirándulás. Azért mindketten bíznak abban, hogy megnyerik lapunk fődíját is: az Eurodisneybe szervezett utat. A fotózásra sok boldog szülő és kíváncsi gyerek jött el, egyikük például nem tudta megmondani, melyik a kedvenc tantárgya: mindegyikből dicséretet kapott az ötös mellé.

A meghirdetett időpont előtt negyed órával már izgatott gyerekek és felnőttek várták lapunk Szín 5-ös játékának makói fotózását. Elsőként a Bartók-iskolába járó Tézsla Zsófia érkezett, aki a hatodik osztályt fejezte be kitűnő eredménnyel. Azt mondta, egy kis hajrára azért szükség volt a jó bizonyítványhoz, hiszen matekból sokat kellett felelnie az év végén a biztos jegyért.

Fotó: Karnok Csaba
– Legjobban a törit, a magyart és a rajzot szeretem, de sok minden más is érdekel, még az is lehet, hogy orvosnak tanulok tovább. Természetesen nagyon szeretném megnyerni az Eurodisneybe szervezett utazást – mondta a kislány.

Unokatestvérével és nagymamájukkal érkezett a Hagymaházba a kiszombori Ambruzs István. Ballal nyújtotta át kitűnő bizonyítványát, mert a jobb kezét jókora gipsz fedte. Néhány napja érte a baleset egy úszómedencénél, föllökte a barátja, egy jókora kő pedig elvágta a kezét: Makón kellett négy öltéssel összevarrni. A szeptembertől negyedikes fiú ezután jobban vigyáz magára. Szereti a veszélyes helyzeteket, de az úszás, meg a bringázás nem megy a tanulmányok rovására, ezt bizonyítják a jelesek is, ráadásul – korosztályában csaknem egyedülállóan – a nyelvtan a kedvence.

Fotózási helyszínek, időpontok

Kistelek: június 26., 14–17 óráig, sportcsarnok.
Makó: június 26., 12–18 óráig, Hagymaház.
Szeged: június 27., 12–18 óráig, június 28–29., 12–17 óráig, ifjúsági ház.
Hódmezővásárhely: június 27., 12–18 óráig, Petőfi Művelődési Központ.
Csongrád: június 28., 14–17 óráig, művelődési központ.
Mórahalom: június 29., 14–17 óráig, Aranyszöm Rendezvényház.
Szentes: június 30., 13–17 óráig, ifjúsági ház.
Mindszent: június 30., 14–17 óráig, művelődési ház.

Nem úgy a makói belvárosi iskola hetedik osztályát most elvégző Albert Barbarának, aki hosszas gondolkodás után sem tudott kedvencet választani a tantárgyak közül – és erre írásbeli bizonyítékot hozott: az összes tárgyból dicséretet kapott az ötösök mellé. Emellett három idegen nyelvet – angolt, németet és románt – tanul, valamint biológia- és néptánc szakkörre is jár, mindezt kiegészítik a zongoraórák. A Hermann Ottó országos biológiaversenyen ötödik helyezést ért el.

– Nagyon büszke vagyok kislányaimra, hiszen Petra és Dóra is kitűnő lett, ezért hamarosan elmegyünk Gyulára, a fürdőbe – mondta tegnap két színjeles gyermekével érkező Molnárné Bárdi Andrea. A lányok üdvrivalgással fogadták a hírt: csak most tudták meg, mi a jutalom. A harmadikos Petra – csakúgy, mint húga, a másodikba készülő Dóra – a rajzot szereti a legjobban, ami nem csoda, hiszen édesanyjuk ezt a tárgyat tanítja Királyhegyesen. Mindketten nagyon szeretnének eljutni Eurodisneybe, amiben joggal reménykedhetnek, hiszen a két kitűnő bizonyítvány révén dupla eséllyel indulhatnak a sorsoláson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenével nyitotta a nyári szezont a makói fürdő

Szerencsésen választotta meg a makói termál- és gyógyfürdő azt az időpontot, amikor bepótolja az egy… Tovább olvasom