Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Az idős kutyáknak kér ajándékot születésnapjára

Makó - Európa nyugati felén már nem számít újdonságnak, mifelénk viszont még szokatlan módon készül ünnepelni 50. születésnapját a makói ifjabb Baranyi János: közösségi oldalán azt kéri ismerőseitől, ajándék vásárlása helyett inkább támogassanak egy kutyaotthont.
– Amióta külföldön dolgozom, a kezdetektől igyekeztem jótékonykodni – mesélte a mifelénk nem mindennapi ötlet hátteréről ifjabb Baranyi János. Elmondta, 2010-től Bécsben dolgozott 3 évig, és akkor 30 eurót küldött minden hónapban a fizetéséből egy Sierra Leone-i kislány támogatására. Hogy végül mi lett a pártfogoltjával, nem tudja, mert időközben az ausztriai bankszámlája megszűnt. Mindenesetre hangsúlyozza, mindig közel állt hozzá az adományozás, a jótékonykodás. Időközben Nyugat-Európa szinte mindegyik országában dolgozott már.

A mostani jótékonysági gyűjtést közösségi oldalán hirdette meg néhány héttel ezelőtt. Érdekes, hogy ezen nem magyar nevével, hanem Jason Bryanként szerepel – mint mondja, azért, mert amikor a közösségi oldal tagja lett, épp Írországban dolgozott, és azt akarta, hogy az ottani ismerősei könnyen megtalálják. Jelenleg épp Németországban, a német–francia–svájci határ közelében dolgozik egy építkezésen gépésztechnikusként – egyébként hétféle végzettsége van.
Nem ajándékot, adományokat kér a születésnapjára: kutyamenhelyet támogatna Baranyi János. Fotó: Szabó Imre
Nem ajándékot, adományokat kér a születésnapjára: kutyamenhelyet támogatna Baranyi János. Fotó: Szabó Imre
Azért épp egy kutyamenhelyet jelölt meg kedvezményezettként, mert gyermekkora óta rajong a kutyákért. Most is van neki kettő – nem az, akivel a fotón látható, hanem két németjuhász. Magyarországra öthetente látogat, mi is egy ilyen alkalommal beszéltünk vele személyesen. A lehetőséget a születésnapi jótékonykodásra a Facebook ajánlotta neki. A gyűjtés célja egy idős kutyákat befogadó külföldi állatmenhely támogatása.

– Olyan idős ebekről van szó, akiknek a gazdája elhunyt, és egyedül maradtak, nincs esélyük új családhoz kerülni. Az Old Friends Senior Dog Sanctuary méltó körülményeket biztosít nekik utolsó napjaikra – mondja.

Az adománygyűjtés kitűzött célja 200 euró, ennyit lenne jó összegyűjteni János 50. születésnapjára, amely március 10-én lesz. Persze, ha kevesebb pénz jön össze, azt is megkapja a menhely. Az adományozás sikerét egyébként nyomon lehet követni a felhívás oldalán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költözik a makói ifjúsági színtér

2017 októbere óta a makói fiatalok kedvenc helyet lett az ifjúsági színtér. Új helyük a padlástéri… Tovább olvasom