Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Az ipari park első fecskéi

Két vállalkozás már építkezik a makói ipari parkban – az igazán nagy befektetőkre azonban még várnak a huszonkét hektáros területen.
Raktár, hűtőház és logisztikai centrum épül a makói ipari parkban Fotó: Gyenes Kálmán
Az 1998-ban alapított vállalkozási övezet területén belül, a város északkeleti részén, a jelenlegi iparterülethez kapcsolódva és a Makó–Hódmezővásárhely vasútvonal, illetve a hamarosan épülő M43-as gyorsforgalmi út között elterülő ipari park kezd benépesülni: két társaság jó ütemben halad az építkezéssel – igaz, mindkettő helybeli cég. A Dancsi Kft. szállítmányozási-logisztikai központot épít, míg az Agrologik Kft. hűtőházat és raktárat. Ez utóbbi már az idén elkészül a munkával, a másik cégnek a beruházáshoz kapcsolódóan még jövőre is maradnak feladatai. A Makó és Térsége Fejlesztési Kht. ügyvezetője, Kristóf Gabriella szerint az első fecskék megjelenése biztató előjel, az igazán nagy befektetőkre azonban egyelőre még várni kell.

A város északkeleti sarkánál elterülő, összesen huszonkét hektáros területről egyébként nemcsak az önkormányzat, hanem a gazdasági tárca háttérintézménye, az állami tulajdonú ITD Hungary is folyamatos tájékoztatást ad a reménybeli befektetőknek. A jelentkezők ennek köszönhetően folyamatosan jönnek – vannak köztük hazaiak és külföldiek egyaránt. Kristóf Gabriella szerint a megtelepedés mellett szól, hogy kiállítási terület és inkubátorház is tartozik a makói ipari parkhoz – ez utóbbi ugyancsak benépesülőben van, egy biztonságtechnikai cég és egy helybeli cégcsoport kért eddig helyet az induló vállalkozásokat segítő, illetve a többi cégnek szolgáltatásokat nyújtó társaságok otthonául szolgáló épületegyüttesben. A minap nyílt napot is rendeztek az érdeklődőknek – ezen elhangzott, hogy irodákat, tárgyalókat, sőt szálláshelyet is tudnak biztosítani, ha szükséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siket István, SZDSZ

– Makó és térsége jelentős gazdasági hátránnyal küzd az ország többi területéhez képest, ezért… Tovább olvasom