Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Az ipartestület elnökéhez is betörtek

Makó - Betöréssorozat tartja rettegésben a makóiakat: a tettesek éjszakánként, halkan dolgoznak, és olyan házba is bemennek, ahol bent alszik a tulajdonos. Kifosztották a makói ipartestület elnökét, Kiss Mihályt is. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, egyúttal elővigyázatosságra inti a kertes házak tulajdonosait.
– Előzetesen feltérképezték a terepet, alaposan előkészítették az akciót. Nem félnek, nem zavarta őket, hogy otthon vagyunk, alszunk, de olyan csendben dolgoztak, hogy nem ébredtünk fel – jellemezte a makói ipartestület elnökeként is ismert Kiss Mihály azokat a betörőket, akik a napokban, hajnali 2 és 4 óra között keresték fel Dobsa Lajos utcai otthonukat.

Megmutatta, hol jutottak be a házba: hiába húzták le a redőnyöket, volt egy kis felső ablak a kamrán, ami nyitva volt, és csak szúnyogháló takarta. A tettesek közül valamelyik kiégette a szúnyoghálót, bemászott a szűk nyíláson, aztán beengedte az udvari ajtó felől társát vagy társait. Bár az ajtó zárva volt, belülről benne volt a kulcs. Az udvaron megtalálták annak a nyomát is, hogy a csapat ott üldögélt, várták, amíg a háziak villanyt oltanak és elalszanak.

Kiss Mihály azért gondolja, hogy a betörők készültek az akcióra, mert kifigyelték, hogy nincs kutyájuk, és a szomszéd kutyája sem volt kinn, mert eltört a lába. A felső ablakba úgy mászott fel az egyik betörő, hogy az ő kislétrájukat hozták ki a fészerből. Az, hogy mit vittek el – többek között laptopokat, ékszereket, videokamerát, készpénzt –, csak másnap hajnalban derült ki. Kiss Mihály felesége valósággal sokkot kapott, amikor felfedezte, hogy a hálószobán kívül mindent felforgattak a hívatlan vendégek.

Kiss Mihály annál a kis ablaknál, ahol bejutottak a betörők. A szerző felvétele
Kiss Mihály annál a kis ablaknál, ahol bejutottak a betörők.
A szerző felvétele

Ez nem az egyetlen betörés volt a közelmúltban: az elmúlt hetekben több bejelentés is érkezett hasonló esetekről a Makói Rendőrkapitányságra. Ezek közös jellemzője, hogy a tettesek éjfél és hajnali 4 óra között érkeznek, kivágják egy nyitva lévő ablak szúnyoghálóját, és ha bent is alszik a tulajdonos, kifosztják a házat – mondta el lapunknak Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Megtudtuk: a rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket, ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy a további betörések megelőzése érdekében sokat tehetnek a kertes házak tulajdonosai is. Javasolják például, hogy a szellőztetést ne egy olyan ablak kinyitásával oldják meg, amin csak szúnyogháló van, inkább egy bukóablakot nyissanak ki, vagy ha ilyen nincs, az ablakot csak résnyire nyissák, és támasszák ki. A legbiztonságosabb azonban, ha riasztóberendezést vagy rácsot szereltetnek a szellőztetésre használt ablakra.

Fizetne a laptopért

Kiss Mihálytól elvittek a betörők egy olyan kékesszürke, ütött-kopott, közel 10 éves Fujitsu Siemens-Amilo laptopot is, amely már csak töltővel üzemel, és amelyre csak kóddal lehet belépni. A gép gyakorlatilag értéktelen, de tíz év személyes és céges dokumentuma van a winchesterén, ezért jutalmat ajánl fel annak, aki a 30/903-5741-es számon jelentkezik, és visszaszolgáltatja neki a laptopot.

Olvasóink írták

 • 15. Kócos 2009. június 27. 13:02
  „kissmisi - köszönöm, hogy vállaltad ezt a cikket. Én is a környéken lakom és azóta csukom a hátsó kis ablakot, mivel azon is csak szúnyogháló van!”
 • 14. napiszar 2009. június 26. 14:03
  „kissmisi teljes mértékben igazad van én is a környéken lakom vagyis van arra ingatlanom,Váradi urat megnyugtatom nincs az a riasztó amit nem lehet kinyitni,egyébként kissmisi háza tényleg nem egy luxus cella nem tudom mi a szart kerestek ott,egyébként ha profi betörő ki iktatja a rendszert ha még profibb megkéri a biztonsági céget felesbe ennyi,egy puli egyébként tényleg sokat ér nekem is van kettő a legolcsóbb riasztó fenttartom a járda építő projektben valók hozzá járulását a betöréshez na de lassan hozzánk érnek úgy hogy lehet hogy a környékünkön is lesz egy pár ki rámolás,ja nem ide tartozik de mi a szarnak kelet abban az oldalban járdát építeni mikor a túloldal totál szar esetleg a temetőnél ki szélesíthették volna a kanyart jobban járt volna mindenki ,kissmisi laptopod felejtsd el jobb esetben valami roma gyerek játszik már rajta,és ahoz hülyék hogy töröljék az adataidat,rosszabb esetben eladták pár ezerért valami pc-bontónak!!!!!”
 • 13. kissmisi 2009. június 26. 13:43
  „Még egyszer "varadipal" részére Nagyon jó biztosításom van, és idáig jól vigyáztam a én és mások értékeire. Másét soha el nem vettem, és keményen megdolgoztam minden filléremért. Ez nem egy luxus kégli ahol lakunk, ezt sokan igazolják, akár az újságíró is. Csak gondolkodtam, hogy mi váltotta ki az aroganciát benned Palcsikám. Hogy az Ipartestületnek mi a fene köze van ehhez. Az sem tudtam hogy a cikkbe mit írnak, kérdezd meg Szabó Imrét miért írta a nevem mellé a tisztségemet. Nem kértem rá. Akkor is tudták volna hogy több mint 20 éve én vagyok az elnök, mert itt névről ismernek. Remélem a makóiak nem így ítélnek meg.
  Palcsi! azért annyira nem vagy jó! A zsúrkocsi vásárlásnál és néhány helyen hagytál nyomot. Akarod hogy megtudja az a néhány száz ember, akit velejéig lemocskoltál minden indok nélkül, hogy ki is vagy valójában, és hol lehet megtalálni? Talán el kellene gondolkodnod rajta. Megnézzük te milyen riasztót teszel fel, ha már annyira vágod a kérdést, ha megtalálnak.”
 • 12. kissmisi 2009. június 26. 13:15
  „Ismételten Tisztelt "varadipal" Ön igazán termékeny, és profi hivatásos igazságmegmondó. Az internetes keresőben több oldal jelenik meg, az Ön felhasználó nevének beírásakor. (mondjuk valódi nevet azért az internet sem mer kiírni). Kicsit zavarban vagyok, mivel a cikkben megjelent fényképen, a hűtő tetején, egy nagy áruházban 6500.-Ft értékben vásárolt rozsdamentes-üvegtetejű edény látható. Ön az állítja, hogy az, 400 ezer Ft értékű zepter edény. Meg is vagyok mostmár szeppenve, mert nem tudtam róla hogy nekünk van zepter edényünk. Ja! Meg nemszeretjük annyira az aranyat sem. Vagy mégis sok van nekünk abból is? Talán a fogtechnikus mivoltomra való utalásával ezt akarta sugallni? Ha igen, akkor ez igencsak izzadtságszagú feltételezés. Én ugyanis pék vagyok immár 43 éve. Szintén üdv Kiss Mihály”
 • 11. kissmisi 2009. június 26. 12:50
  „Tisztelt "varadipal"! Enyje Mnna! Bocsásson már meg, hogy hülye-köcsög voltam. Arra kért a Rendőrség megyei szóvivője, hogy nyilatkozzam, hátha valakinek eszébe jut a cikkről, hogy veszélyeztetett helyzetben van. Tehát a cikk célja nem az én hülyeségem bebizonyítása volt- azt már én elismertem-hanem figyelemfelhívás volt. Én hülye meg nyilatkoztam. Sajnos hogy így alakult, mivel így sikerült feldühítenie magát, ezen cikk olvasásával, pedig nem volt szándékomban. üdvözlettel Kiss Mihály”
 • 10. kissmisi 2009. június 26. 11:07
  „Kedves "napiszar"! Mint látom Makóinak tetszik lenni. Lehet, hogy a járdaépítés tekintetében igaza van, bár én, az előttünk dolgozóknak ice-teát adtam a nagy melegre tekintettel. Egyébként segítsen nekem visszaszerezni azt a lap-top gépet. Esküszöm Ön nézheti meg először, ingyen!!!! (10év NYENYI adatai, Közérdekű iratok, munkaszerződések, bérszámfejtő program, az unokáim több száz fotója, videója ahogy megszülettek, receptjeim, versek, néhány letöltött film, ABEV program. Szóval áll az alku? Visszaszerezzük és csak aztán adja vissza ha megnézte. Üdv: Kiss Mihály
  Ui: Bocs, de kurvára konzervatív vagyok, ha írok, azt névvel teszem.”
 • 9. H.Sára 2009. június 25. 23:05
  „és persze írok még1 kicsit mindenki azt mondja hogy a kuvasz bolond meg ilyenek az én Kutyusom már arra féltékeny ha a barátom puszit ad ne is beszéljünk arról hogy mindenhová követ már akkor morog ha valaki bejön nah és ha így suttyomban bejönnének tuti hogy féltene és megkostolná a hivatlan látogatót”
 • 8. H.Sára 2009. június 25. 22:59
  „Én a a nővéremtől halottam erről a betöréses dologról é ha jól értettem azt is mondta hogy többnyire kiskorúak törnek be épp ma történt hogy mentünk volna el valamerre be száltunk az autóban és jött három "értelmes" gyerek 7-8-9 évesek lehettek és nagyon nézték hogy elmegyünk csak testvéremmel kiszáltunk és ezek az idióták meg támaszkodta a szomszédunk falán felment bennem a pumpa ahogy ezt a történetet meghalottam ( akkor még ottlehettek ) és mondtam ami akkor csak kijött a számom utána még 20 percig az utácba voltak szoal erre kell vigyázni hogy kis barmok járkálnak és viszik el a dolgokat tehát érdemes egy igazi őrző védőt beszerezni én biztos az én kutyámat beidomítom az ilyen esetekre”
 • 7. varadipal 2009. június 25. 17:21
  „Nicsak most látom, nem fogtechnikus. A hűtőn 400 E Ft-ért Zepter fazék. A riasztót 80-ért tettem volna fel.”
 • 6. varadipal 2009. június 25. 17:18
  „Hááát Elnök Úr! nem volt egy lakatos ismerőse, aki a kisablakra egy rácsot tett volna, a többire riasztót mozgásérzékelővel, ami éjjel is lát? Szerintem magának jutányosan megcsinálták volna.Az egyik lopott ékszer árából talán ki is jött volna.Önnek fogtechnikusi végzettsége van, vagy legalább biztosítása? Mit mondjak, jobb reklámot is kaphatna az ipartestülete.”
 • 5. rudi 2009. június 25. 08:38
  „A törvények semmit sem érnek, a rendőrség pedig a nullával egyenlő. Következmény: betörők soha nem lesznek meg. Ja és ha az ember megpróbálja megvédeni az ilyen szeméttől magát, netán tetten éri, és elveri rajta a port, még lesittelik, vagy kap egy kis felfüggesztettet, mert bántani merte a tisztelt tolvaj elvtársat,és merte védeni azt, ami jog szerint nem a tolvajt illeti. Szánalmas!!”
 • 4. napiszar 2009. június 24. 16:46
  „Én többet fizetek a laptopért kíváncsi lennék milyen infók vannak rajta!:)?:)”
 • 3. redstar 2009. június 24. 08:13
  „1.Aki sajnálja a pénzt egy jó kutya tartására, az így járhat...Egy komondor, kuvasz,kaukázusi vagy sarplaninac sőt vagy 2-3 puli is a leghatékonyabb "visszatartó erő"..Tudomásul kell venni, hogy az állam képtelen feladatai ellátására, a rendőrség hatékonysága egy kalap...sem ér, magunknak kell megvédeni értékeinket!/sajnos/Elkerülendő az önvédelem arányossága feletti huzavonát, legjobb megoldás egy /két/ kutya...”
 • 2. bo 2009. június 23. 20:27
  „Szerintem mindenki tudja ki áll a háttérben. Volt ezen a portálon egy cikk nem is olyan régen, valami irtó, vagy irtás....?:-))))”
 • 1. napiszar 2009. június 23. 17:57
  „Kedves rendőrök szerintem ebben a járda projektben építkező szedett vedett társaság közt nem kék szét nézni érdekes ahogy halad a nyomvonal úgy a betörések is,lásd Kossuth útca járda építés Dobsa Lajos útca járda építés lehetne még sorolni nap estig,esetleg néha napján munkaügyi felügyelők rendőrök szét nézhetnének köztük fogadok legközelebb Gerizdes lesz az álldozat ott kezdenek az építkezéshez!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Operettfesztivál: Makón bíznak a jobb időjárásban

Makó - Szombaton elmosta az eső a Sybill harmadik felvonását a Makói Operettfesztiválon. A szervezők… Tovább olvasom