Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Az unió is segíti a falu szegényeit

Ötven nehéz körülmények között élő család, illetve egyedülálló rászoruló kap nyolc hónapon át segítséget Klárafalván. Az unió intervenciós élelmiszersegély-pályázata révén tíztonnányi lisztet és tésztafélét kap a község.
Összesen tíztonnányi élelmiszert: 700 mázsa finomlisztet, 131 mázsa szarvacska tésztát és 252 mázsányi spagettitésztát oszthat szét a rászoruló klárafalvi lakosok között a község önkormányzata nyolc hónapon keresztül. A település egyébként a Gyermekétkeztetési Alapítvány 2006-ra kiírt pályázatán nyerte a természetbeni segítséget, ami eredetileg az Európai Unió Intervenciós Élelmiszersegély-alapjától érkezik.

– Összesen 180 ember jogosult az adományra, ennyi az önkormányzatnál regisztrált rászorulók száma – mondta Fekete József, a település polgármestere. – Elsősorban a gyermeket nevelő, rossz anyagi körülmények között élő famíliáknak szerettünk volna segíteni, de az adományból részesülhetnek az egyedülálló idősek, rokkantak is.

Az első, mintegy 880 kilogrammnyi lisztadományt már szét is osztották a napokban, de havonta várhatók újabb szállítmányok. Így egy-egy családhoz csaknem húsz kilogrammnyi élelmiszer jut, ami elegendő a legnehezebb, hó végi időszakok átvészeléséhez, így jelentős segítségnek nevezhető.

– Az adománnyal kapcsolatban problémát jelent a szállítás, eddig a településünkkel kapcsolatban álló szállítmányozási cégek felajánlásaként ingyenes volt a transzport, reméljük, hogy a jövőben is találunk lelkes támogatókat – tette hozzá a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Musicalszínész lett a makói gimnazista

Makón született, Csanádpalotán nevelkedett, és mivel a községi kislányok hétköznapjait élte, a… Tovább olvasom