Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Befejező szakaszához ért az ivóvíz-beruházás Makón

Csak akkor fognak hozzájárulni az új rendszer használatához, ha annak vize mindenben megfelel az előírásoknak, és az íze is jó.
A már meglévő vízművek tesztelésével, mintavételezésekkel, egyeztetésekkel már elkezdődött a Makó térségi ivóvízminőség-javító beruházás befejező szakasza – hangzott el csütörtökön a városházán. Farkas Éva Erzsébet polgármester a beruházás előző, sikertelenül végződött szakaszát úgy jellemezte, mint az előző vezetés súlyos örökségét, amely kis híján csődbe vitte Makót és a beruházásban érdekelt 17 települést. Most új berendezések, csatornák épülnek, új kutakat fúrnak annak érdekében, hogy a víz iható legyen.

Emlékezetes: a 48 ezer háztartást érintő ivóvízprogramra az Unió és a magyar állam összesen 3,8 milliárdot adott. A beruházást évekkel ezelőtt le kellett volna zárni, az új rendszer azonban még mindig nem biztosít egészséges ivóvizet: az új hálózat a legtöbb helyen baktériumokkal fertőzött, így továbbra is a régit használják. A sikertelenség azzal a veszéllyel is fenyegetett, hogy az érintett falvaknak, városoknak vissza kell fizetniük az Uniótól kapott 3,1 milliárdos támogatást.

Az utólag, Lázár János honatya közbenjárására a kiegészítő beruházásokra kapott pénzből most a Keviép Kft. látott munkához. Miklóssy Ferenc ügyvezető azt mondta, a Dél-Alföld rétegvize nagy kihívást jelent hőmérséklete és szervesanyag-tartalma miatt – az első ütem műszaki követelményei ezt nem vették figyelembe. Nagy László, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója pedig azt, hogy mindenben együttműködnek a kivitelezővel, de
 

csak akkor fognak hozzájárulni az új rendszer használatához, ha annak vize mindenben megfelel az előírásoknak, és az íze is jó.

A munka befejezésére a 3 hónapos próbaidővel együtt 18 hónapja van a cégnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irodalmi díjakkal ünnepelt Makó

Irodalmi díjakkal ünnepelt Makó

Idén először nem egy, hanem két díjátadóval ünnepelte Makó a költészet napját: a Makói Medáliák… Tovább olvasom