Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Beiskolázási segítség

Közel hárommillió forintot tervez fordítani idén az érintett makói diákok beiskolázására a Maros-parti város önkormányzata.
Mint a beiskolázás kapcsán tartott sajtótájékoztatón Buzás Péter polgármester elmondta, három évvel ezelőtt határozta el először a városi képviselő-testület, hogy az általános iskolában első vagy ötödik, illetve a középiskolában első osztályt kezdő gyerekek szüleinek anyagi segítséget nyújt a tanévkezdéshez. Akkor 871 gyermek részesült összesen több mint három és fél millió forintos támogatásban oly módon, hogy az általános iskolai elsősök egységesen három-, az ötödikesek négy-, a középiskolát kezdők pedig ötezer forinthoz jutottak.

Mint elhangzott, a támogatás minden olyan diák után jár, akiknek a szülei makói lakosok, függetlenül attól, hogy a gyermek melyik városban tanul. Csomor Ágnes, a hatósági osztály vezetője azonban megjegyezte: a másutt iskolába járó nebulók utáni támogatásért a szülőknek jelentkezniük kell a makói városházán, mert róluk a polgármesteri hivatalnak nincsenek információi.

A támogatás összegét a tankönyvek megvásárlásakor fogják elszámolni, azoknak pedig, akik egyébként is ingyenes tankönyvellátásra jogosultak, az összeget kifizetik.

A támogatási rendszer idei újdonsága az, hogy most a másodikos általános iskolások szülei is kapnak gyermekenként kétezer forintot. Ebben az esztendőben egyébként várhatóan 848 diák után kapnak a makói szülők támogatást, összesen közel hárommillió forint értékben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak csinosítják a ''nagykollégiumot''

A határidőnek megfelelően napokon belül befejeződik a makói középiskolásoknak otthont adó kollégium… Tovább olvasom