Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Beismerte tettét a kiszombori postás

Makó - Beismerő vallomást tett csütörtök éjjel a Makói Rendőrkapitányságon az a kiszombori postás, aki a rábízott pénzzel – információink szerint 1,2 millió forinttal – tűnt el a múlt héten. A sikkasztással vádolt K. Attilát nem tartóztatták le, szabadlábon védekezhet, de akár három évet is kaphat.
Csütörtök éjjel beismerő vallomást tett a makói kapitányságon K. Attila kiszombori postás, akit aznap szállítottak haza Gyöngyösről – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, Tuczakov Szilvánától. Mint korábban megírtuk, a kézbesítő múlt szerdán tűnt el azzal a pénzzel – információink szerint 1,2 millió forinttal –, amit ki kellett volna vinnie a címzetteknek.

A rendőrség kezdettől fogva azt gyanította, hogy önszántából távozott, ezért sikkasztással gyanúsították meg és országos körözést adtak ki ellene. Végül csütörtökön délelőtt került rendőrkézre: bement a gyöngyösi kapitányságra, és – állítólag az intenzív keresés, illetve az ügyről megjelent újságcikkek, felhívások hatására – feladta magát.

Nem nyitottak ajtót, nem vették fel a telefont

Tegnap kerestük kiszombori otthonában K. Attilát, de senki sem nyitott nekünk ajtót. A szomszédok azt mondták, még nem látták a férfit, amióta eltűnt. Tegnap többször hívtuk telefonon a kiszombori postás feleségét és apósát, mindhiába, nem értük el őket.  
K. Attilát csütörtök este hazahozta Makóra a rendőrség, és nyomban ki is hallgatták. Ezen – információink szerint – ügyvéd nélkül vett részt. Úgy tudjuk, hogy a pénzből kevesebb mint kétszázezer forintot találtak meg nála. Nagy részét személyes tartozásainak rendezésére fordította és az elmúlt egy hetet Gyöngyös környékén töltötte – mindezt azonban a rendőrség nem erősítette meg érdeklődésünkre. Csupán annyit közöltek, hogy a 28 éves férfit nem helyezték előzetes letartóztatásba, szabadlábon védekezhet. A sikkasztásért kiszabható büntetés felső határa három év szabadságvesztés.

Olvasóink írták

  • 1. nünüke 2008. február 02. 09:42
    „Akár az adósság rendező hitel!Több hitelező közül már csak egynek tartozik!Sajnos sokan jutunk még a sorsára,mert ugyebár mi nem keresünk havi 8 millát!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három a víziközmű Makón

Makó - Majdnem ugyanolyan, nagyon könnyen összetéveszthető neve van három víz-, illetve… Tovább olvasom