Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Belvízkár és ingyeniroda Makón

A makói önkormányzat 8,4 milliós támogatást kér a megyei területfejlesztési tanács vis maior-alapjából – döntött csütörtökön délutáni rendkívüli ülésén a város képviselő-testülete.
A makói önkormányzat 8,4 milliós támogatást kér a megyei területfejlesztési tanács vis maior-alapjából – döntött csütörtökön délutáni rendkívüli ülésén a város képviselő-testülete. A pénzre azért pályázik Makó, mert – mint lapunkban is megírtuk – Makó-Rákos mélyebben fekvő területein a múlt hónapban a hóolvadás és a megemelkedett talajvízszint miatt jelentős belvíz alakult ki, a veszély elhárítása érdekében pedig szivattyúzni kellett, ideiglenes elvezetőcsatorna kialakítására volt szükség, a város azonban a többletköltségeket felvállalni nem tudja.

A képviselő-testület emellett jóváhagyta azt a bérleti szerződést, amely alapján a közüzemi szolgáltatók kedvezményes tarifájú ügyfélszolgálati irodához jutnak a régi városháza épületében. A fenntartás teljes költségét a város állja, sőt engedményt ad az amúgy is jelképes, négyzetméterenként negyven forintos bérleti díjból. Buzás Péter polgármester megjegyezte: várják, hogy az áramszolgáltató is él-e a gyakorlatilag ingyen használható makói iroda lehetőségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűntek a csontok az eladott kriptából

Kártérítési perre készül egy budapesti család, mert a makói római katolikus temetőben lévő… Tovább olvasom