Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Beszámolt a makói kórház

A makói kórház működéséről és ezzel együtt a mentőszolgálat jelenlegi helyzetéről számolt be a makói képviselő-testület előtt tegnap Baráth Lajos főigazgató és Zentay Attila, a regionális mentőszolgálat orvosigazgatója.
A makói kórház működéséről és ezzel együtt a mentőszolgálat jelenlegi helyzetéről számolt be a makói képviselő-testület előtt tegnap Baráth Lajos főigazgató és Zentay Attila, a regionális mentőszolgálat orvosigazgatója. A megszorítások miatt előállt helyzet kapcsán számos képviselő hangot adott politikai véleményének, de szakmai kritika is elhangzott. Elmondták, az szakmai nonszensz, hogy az agyvérzéses betegeket nem láthatja el a városi kórház, hanem utaztatniuk kell. Ezért a városvezetés az ellenzékkel egyetértésben a helyzet pontosítására szólítja fel levélben az egészségügyi tárcát.

Elfogadta a testület a makói fürdő fejlesztési koncepcióját és az oktatási rendszert érintő információs technológiáról szóló beszámolót is. Az előterjesztések sorában együttműködési megállapodás született a kisebbségi önkormányzatokkal és módosították az iskolák, óvodások minőségirányítási programját. Az idei esztendőt a makói születésű Pulitzer emlékének szánta a testület, az év programtervét is megszavazták a képviselők. A város a testület döntése értelmében csatlakozott a délkelet-alföldi regionális hulladékgazdálkodási rendszerhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak ketten ellenőrzik a kamionokat a 43-ason

A Makói Rendőrkapitányságon – amely a 43-as főútvonal Nagylaktól Klárafalváig tartó teljes… Tovább olvasom