Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Bevált a Bázis Kiszomboron

A megnyitása óta eltelt egy év alatt népszerűvé vált Kiszombor drog- és alkoholmentes szórakozóhelye. A kocsmák helyett is találkozóhelyet kínáló Bázist nem csak a fiatalok kedvelték meg – a sportolási lehetőségek mellett ugyanis már programokat is kínál látogatóinak.
Büfé egyáltalán nincs, viszont két pingpongasztal, asztalifoci, rexbiliárd, sakk, activity és más társasjátékok várják a fiatalokat Kiszombor egy esztendeje nyílt szórakozóhelyén, a Bázison. A régi művelődési ház egykori próbatermében kialakított, nagyjából száz négyzetméteres, hangulatos szobát az önkormányzat kevesebb, mint félmillió forintból alakította ki: ennyibe került a felújítás, a festés és a játékok beszerzése – a pénz háromnegyedét egy bűnmegelőzési pályázat keretében nyerte a falu. A drog- és alkoholmentes szórakozóhelyet azóta is az önkormányzat működteti – hogy legyen ilyen, az a helybéli szülők régi kérése volt.

Az első év tapasztalatai azt mutatják, az ötlet bevált: a hely egyre népszerűbb – mondta el lapunknak a Bázisra felügyelő Szőke László. A fiatal szakembertől megtudtuk, bő ötven ember látogatja a helyet több-kevesebb rendszerességgel, tíz-húsz közülük pedig kifejezetten törzsvendégnek számít. Érdekes tapasztalat egyébként, hogy nem csak diákok térnek be olykor: biliárdoztak itt már kismamák is, a legidősebb érdeklődő pedig már hatvan felé járt. Megesik, hogy egy gyerek valamelyik szülővel érkezik – aztán mind a ketten jól érzik itt magukat. A látogatottság lassan, de biztosan emelkedik.

A nyári nyitva tartásban délután öttől este kilencig mindennap nyitva tartó szórakozóhely egyébként a sportolási lehetőségen túl programokat is szervez: rendeztek különböző bajnokságokat, most pedig egy helyi diáklány képei is megtekinthetők a falakon egy hónapig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 körzetben indít jelöltet a PSZM

Makó-Rákos kivételével az összes önkormányzati választókörzetben indít képviselőjelöltet a Polgári… Tovább olvasom