Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Biciklibalesetét akarta eltitkolni

Makó - Részegen leesett a kerékpárjáról, és attól szenvedett súlyos koponyasérülést az a makói nő, aki balesetét mindenáron el akarta titkolni a világ elől. Először azt mesélte, hogy a lépcsőről esett le, majd kitalálta, hogy megtámadták, és a támadók egyike meg is erőszakolta.
Biciklijéről esett le és szerzett életveszélyesnek minősülő koponyasérüléseket az a 23 éves makói nő, aki - ahogy korábban írtuk – június 5-én azzal vádolt meg egy helybeli férfit és társát, hogy azok június 1-jén hajnalban a makói Nagyér sétányon megtámadták, súlyosan bántalmazták, majd R. Bálint megerőszakolta.

A nyomozók a tanúvallomás, a házkutatás során beszerzett tárgyi bizonyíték, poligráfos vizsgálat és pszichológus szakvéleménye alapján elfogták R. Bálintot, őrizetbe vették, az ügyészség vádat emelt ellene, majd a bíróság vasárnap elrendelte előzetes letartóztatását.

A férfi bátyja az előzetes elrendelésekor lapunknak azt mondta, hogy öccse ártatlan, a bűncselekmény idején otthon volt, bosszú áll a kitalált történet mögött. A nő ezt követően kedden, negyedik kihallgatásán visszavonta vallomását azzal, hogy a fenti történetet csak kitalálta.

A Délmagyarország megbízható információja szerint június 1-jén a 23 éves nő az estét egy barátnőjénél töltötte, majd elindult egy helyi kocsmába, ahol spicces állapotban szóba elegyedett egy férfival, akit korábbról már ismert. Együtt indultak biciklivel hazafelé, amikor a Hunyadi utca környékén a zebrán a nő leesett a kerékpárjáról, és a fejére esett: a hatalmas zuhanástól elkezdett fájni a feje, szédült, és szivárgott a vér a füléből. A történtektől enyhe sokkon átesett nőt a férfi saját lakásába vitte, ahol lefektette.

Kisvártatva – a nőhöz közel álló források elmondása szerint – arra ébredt, hogy a férfi szexuálisan közeledik hozzá, de végül nem történt semmi kettejük között. Ekkor már nagyon rosszul érezte magát, elhatározta, hogy hazamegy barátjához.

Alkalmi ismerősével pedig abban állapodott meg, hogy a balesetről senkinek nem beszélnek. Reggel ért haza, ahol barátja, látva súlyos sérüléseit, mentőt hívott hozzá, és értesítette a nő anyját. A lány az ápolóknak már azt adta elő, hogy leesett a lépcsőről, sérülései így keletkeztek. Ezt mondta először a kórházban őt meglátogató anyjának is, aki nem hitte el a történetét, és mindenáron azt akarta kicsikarni lányából, hogy vallja be, barátja szándékosan lökte le a lépcsőről, mert – információink szerint – nem kedvelte a férfit. A nő ekkor találta ki a megerőszakolós mesét, de elmondása szerint meg sem fordult a fejében, hogy azt anyja továbbmondja az orvosoknak, akik értesítik a rendőrséget.

Az is kiderült, hogy miért vádolta meg a bűncselekmények elkövetésével R. Bálintot. A férfi és a nő néhány hete egy buliban szórakozott, ahol R. Bálint tiszteletlenül viselkedett vele: ezért haragudott meg rá annyira, hogy őt találta ki támadójának. A kamutámadás története először valóban megvezette a hatóságot, hiszen a lány koponyasérülése tényleg életveszélyesnek minősült, a poligráfos vizsgálaton R. Bálint ellenmondásokba került önmagával, s mivel a kitalált bűncselekményről a nő csak pár nappal később tett bejelentést, a pszichológus szakértő is csak valószínűsíteni tudta, hogy a szexuális erőszak megtörténhetett.

Úgy tudjuk, hogy a hatóság azóta megvizsgálta a Hunyadi utca környékén lévő térfigyelők felvételeit, amelyeken jól látszik a biciklis baleset. R. Bálintot – ahogy írtuk – kedden szabadlábra helyezték. A 23 éves makói nő ellen hamis vád gyanúja miatt indult eljárás, amelynek büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés. Információink szerint megbánta tettét, és vállalja a következményeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonta vallomását: mégsem erőszakolták meg a makói nőt?

Megszüntette a makói R. Bálint előzetes letartóztatását a Csongrád Megyei Főügyészség kedden. Tovább olvasom