Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Bicikliúttal kötnék össze a két falut

Csanádalberti, Pitvaros - Alig két kilométer a távolság Csanádalberti és Pitvaros között. Sokan kerékpárral járnak át a szomszéd faluba, ami jelenleg igen veszélyes mutatvány.
– Csanádalbertiről orvoshoz, gyógyszertárba, piacra, iskolába járnak át a lakosok. Jó időben, de sokan még ilyenkor is, kerékpárral. A településeket összekötő út azonban igen forgalmas, veszélyes ott biciklivel közlekedni. Az út állapota is rossz – mondta Csjernyik Zoltán, Csanádaleberti polgármestere.

– Hat-hét évvel ezelőtt még csak az járt a Pitvaros és Csanádalberti közötti úton, akinek Makó felé dolga volt. Az utóbbi pár évben azonban nagyon megnőtt a forgalom, Battonya felől erre járnak a román autók és teherjárművek az autópálya felé. Szeretnénk, ha a két települést kerékpárút kötné össze, így biztonságosabbá válna a közlekedés. Ez egyelőre egy elképzelés, keressük a forrást, amiből meg lehetne építeni a kerékpárutat – nyilatkozta a településvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a megoldás a fűrészporra

Lapunknak már bemutatták és február 11-én délután 1-kor minden érdeklődő megtekintheti a teljes gépsorral együtt azt az új szűrőberendezést, amitől a Bárányos sori pelletüzem a szálló fűrészpor problémájának megoldását reméli. Tovább olvasom