Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Big Band a makói fúvóskarnagytól

Makó - Péntek este hatkor új zenekar, a Maros-parti Deák Big Band mutatkozik be Makón.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az együttest volt és jelenlegi tanítványaiból verbuválta az ismert fúvóskarnagy, zenepedagógus, Deák Sándor. Lapunknak elmondta: a 20-as, 30-as évek klasszikus felállását idéző, fúvósokra és ritmusszekcióra épülő, a dixieland és a könnyűzene hangzásvilágát megszólaltató zenekar unikum a városban, hasonló még nem volt. 18 tagú; szaxofonosok, harsonások, bőgős, gitáros, zongorista és dobos muzsikál a csapatban. Azért jutott eszébe, hogy szervezni kellene egy ilyet, mert újdonságra vágyott, s mint fogalmazott, fúvószenekar lassan minden faluban van. S azért is, hogy a gyerekek többféle zenei műfajt is megismerjenek.

A Big Band két hónapja állt össze, azóta ötször próbáltak. Deák Sándor, aki jelenleg egyébként fúvós- és szimfonikus zenekart is vezet, azt ígéri, közel egy órán át fogják szórakoztatni a közönséget. A repertoár eddig kilenc darabból áll, többek között olyan klasszikusoktól, mint Glenn Miller és Herp Albert, de például egy Beatles-nótát is előadnak majd Jóni Alexandra közreműködésével. A zenekar bemutatkozó koncertje péntek este hattól lesz a Bartók-iskola udvarán – rossz idő esetén a tornateremben, de a közönség láthatja-hallhatja őket a Hagymatikum Fürdő előtti zenepavilonban is, augusztusban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó járdaalapja bánja a rezsicsökkentést

50,8 millió forintot fizet ki a házadóból befolyt, járdaépítésre szánt pénzkeret terhére Makó önkormányzata, hogy ne terheljék a városlakókat. Tovább olvasom