Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Bírósági ügy lett a vitából

Az azóta már megválasztott parlamenti képviselőt, Buzás Pétert gúnyoló verses plakátokat ragasztott a választást megelőző péntek éjjel Makón a Fidelitas városi elnöke; meglátta ezt az MSZP helyi elnöke. Azt, hogy ezután pontosan mi történt, tegnap a rendőrség próbálta tisztázni, de a történtekből bírósági ügy lesz. A jobboldali politikus szerint őt inzultus érte, míg az MSZP elnöke azt mondta, ő csak kérdőre vonta a plakátolókat.
Weszely Tamás az egyik csipkelődő hangvételű plakáttal Fotó: Gyenes Kálmán
Az eset nem sokkal a kampánycsend beállta előtt történt – a hét végén ezért nem írhattunk róla. Weszely Tamás elmondása szerint a Csanád vezér téren ragasztott ki néhány – a baloldalt és Buzás Péter MSZP-s jelöltet fricskázó, a Fidelitas emblémájával is ellátott – plakátot egy párttársával, amikor Molnár László hozzájuk lépett. Azt, hogy ezt követően pontosan mi történt, azért nem mondta el lapunknak, mert a történteket bejelentette a Makói Rendőrkapitányságon – azt viszont jelezte: az eset nagyon megdöbbentette, különösen azért, mert Molnár Lászlóval személyesen is ismerik egymást.

A szocialista párt helyi elnöke, Molnár László szerint inzultálásról szó sem volt. Elmondta: csupán kérdőre vonta Weszely Tamást, hogy éppen az ő lakása előtt miért ragasztanak fel úgy plakátot, hogy előbb leszedik az MSZP-s Buzás Péterét, és annak a helyére rakják a magukét, majd a Fidelitas-elnök kezébe nyomta a véleménye szerint ízléstelen gúnyverseket tartalmazó plakátokat, azzal: vigye onnan.

Molnár László megdöbbent azon, hogy pénteken este tízkor – két órával a kampánycsend előtt – ilyen módszerekkel becsmérlik pártját és annak országgyűlési képviselő-jelöltjét.

A Makói Rendőrkapitányságon tegnap kora délután hallgatták meg az ügyben érintetteket – tudtuk meg Márton István rendőrkapitánytól. A rendőrség ennél többet nem nyilatkozott az ügyről: a felvett jegyzőkönyveket a bírósághoz továbbították, így rövidesen ott fogják tisztázni, pontosan mi történt, illetve hogyan minősíthető a cselekmény.

Ragasztani szabad

Weszely Tamás köztisztviselő: Hódmezővásárhelyen, a polgármesteri hivatalban dolgozik, a városstratégiai iroda vezetője. Az esettel kapcsolatos aggályról – miszerint amit ő tett, nem ellenkezik-e a köztisztviselői törvénnyel – megkérdeztük Siket Judit megyei főjegyzőt, a területi választási iroda vezetőjét. Ő azt mondta, a törvény arról nem rendelkezik, hogy kampányolhat-e, azaz ragaszthat-e politikai plakátokat egy köztisztviselő, csupán arról, hogy politikai pártban nem tölthet be vezető tisztséget. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békés vasárnap a legkisebb faluban

A megye legkisebb falujában, a négyszáznyolcvan lelkes Kövegyen csendes kampány után, békésen… Tovább olvasom