Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Bizonyíték hiányában nem sértett kampánycsendet Varga

Bizonyíték hiányában elutasította az apátfalvi választási bizottság a Varga Péter polgármester ellen kampánycsendsértés miatt benyújtott kifogást. A beadvány tíz aláírója közül egyébként négy ember önkormányzati képviselő. Kérdés, hogyan tudnak együttműködni ezek után Varga Péterrel.
Varga Péter Fotó: Schmidt Andrea
Bár az aláírók magukat képviselőcsoportnak hívják, közülük valójában csak négyen önkormányzati képviselők, a többiek csupán jelöltek voltak – ez az első információ, amivel a kampánycsendsértésről szóló beadvány kapcsán annak benyújtója, Langó Imre tegnap Apátfalván fogadott bennünket. Kedden ugyanis a tőle kapott információk alapján azt írtuk, tíz képviselő írta alá a beadványt. Most megnéztük magát a beadványt is: azon benyújtóként a Marosvölgyi Képviselőcsoport áll, ott sorakoznak a szignók, gazdáik közül azonban négyen tagjai csak a tizenegy fős testületnek.

Varga: Szentesi béna kacsa

Részlet Varga Péter internetes bejegyzéséből: „Én azzal vitatkoznék, hogy Józsi – ti.: Szentesi József – mennyire látja világosan a község problémáit. Én a gondot inkább ott látom, hogy Józsi nemkívánatos személy lett a helyi közéletben. Erre mondtam néhány hozzászólással előbb, hogy „Béna kacsa". Már két évvel ezelőtt kiment mögüle a polgári kör fémjelezte Antal, Póka, Czigeldrom, Veréb, Dinnyés fogat, onnantól kezdve, ha valami jó dolgot szeretett volna tenni a településsel, abban mi segítettük. Ami így természetes, csak a boldoguláshoz kevés. Nem tud már összhangot teremteni."

A vállalkozó Maros utcai lakásán mindenesetre többen összegyűltek az aláírók közül – a beadványt jegyző testületi tagok közül azonban csak Langó Imre és Antal Sarolta nyilatkozott nekünk. Ők elmondták: azért fordultak a választási bizottsághoz, mert ők szigorúan ügyeltek a kampánycsendre, többen felhívták viszont a figyelmüket rá, hogy a végül polgármesterré választott MSZP-s Varga Péter a kampánycsend ideje alatt politikai tartalmú bejegyzést tett (szövege keretes anyagunkban olvasható – a szerk.) az apatnet.hu fórumára. Langó Imre úgy vélte, az egyébként szerinte ízléstelen bejegyzés valószínűleg nem befolyásolta a választás kimenetelét. Ám azt szeretnék, ha az emberek megtudnák: volt, aki vétett a szabályok ellen. Vajon a négy aláíró képviselő együtt tud-e működni ezek után a polgármesterrel? Antal Sarolta úgy fogalmazott: nem vitatják el Varga Péter jó szándékát, ám az ízléstelen bejegyzések miatt kétségesek az érzései.

Varga Péter és Szentesi József a polgármesteri dolgozószobában. Fotó: Schmidt Andrea
Varga Pétert és a beírás fő érintettjét, az eddigi polgármestert, Szentesi Józsefet egyaránt a községházán találtuk – egyik átvenni készül hivatalát, a másik leadni. Varga Péter szerint ő nem követett el kampánycsendsértést, hiszen a kifogásolt bejegyzést korábban tette és nem érti, miért a kampánycsend időszaka alatti bejegyzéssel került az oldalra. Hozzátette: írásának szerinte sem volt kimutatható hatása a voksolás kimenetelére, egyébként pedig úgy gondolja, véleménye nem sértő, nem ízléstelen. A választási bizottság döntését – legyen az bármi – elfogadja és bízik abban, hogy a beadványt aláíró képviselőkkel is együtt tud majd dolgozni; közülük kettővel már beszélt is erről. Szentesi József azt mondta, szerinte vannak sértő megállapítások Varga Péter bejegyzésében, ám ezeket nem tartja olyan súlyúnak, hogy foglakozzon vele. Ezt tisztázták, nincs benne harag.

Az apátfalvi választási bizottság tegnap délután bizonyíték hiányában elutasította a kampánycsendsértés miatt benyújtott kifogást – tudtuk meg a bizottság elnökétől, Borsos Istvánnétól. Az apatnet.hu üzemeltetője, Ludányi János az oldalon tegnap megjelent információi szerint a fórumnak egyébként összesen harminchat regisztrált tagja van, a bejegyzés napján pedig tizennyolc helybeli és egy külső látogató nézte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga azt írta, hogy Józsi nemkívánatos személy

A helyi választási bizottsághoz fordult tegnap tíz apátfalvi önkormányzati képviselő (összesen… Tovább olvasom