Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Bombariadóval szökött volna

Makó - Bomba fog robbanni a makói kórházban – jelentette be telefonon egy nő a rendőrségnek. Mint kiderült, egy pszichiátriai ápolt volt az illető. A 41 éves nő a bombariadó zűrzavarát kihasználva akart megszökni.
Nem vált be a terve annak a 41 éves ferencszállási nőnek, aki a hét végén bombariadóval akart megszökni a makói kórház pszichiátriai osztályáról. Úgy gondolta, ha betelefonál a 107-re, kiürítik a kórházat és a zűrzavarban sikerül kereket oldania. A rendőrök azonban beazonosították, honnan érkezett a hívás, így kevesebb mint egy óra alatt a telefonáló nyomára bukkantak. Úgy tudjuk, bár természetesen felkészültek a kórház épületegyüttesének kiürítésére is, hogy miután kiderült, ki volt a tettes, végül el sem rendelték a bombariadót. A 41 éves ferencszállási nővel szemben közveszéllyel való fenyegetés vétsége miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság.

Információink szerint a rendőrök ki tudták hallgatni a nőt, ám az állapota és kezelése miatt egyelőre nem tudják lefolytatni vele szemben a büntetőeljárást. A gyakorlat szerint közveszéllyel való fenyegetés vétsége miatt pénzbüntetést vagy rövidebb börtönt szoktak kiszabni, de hogy a hétvégi telefonáló egyáltalán büntethető-e, arról szakértői vélemény fog dönteni. Egy kórházi forrásunk szerint egyébként időről időre előfordul, hogy a pszichiátriáról hasonló telefonok futnak be a rendőrségre.

Makói bombariadók

Az utóbbi néhány évben több emlékezetes bombariadó volt Makón. 2007 márciusában, illetve decemberében arról értesítette valaki a rendőrséget, hogy a Városházán robban bomba – mindkét alkalommal éppen a képviselő-testület ülésezett. 2007 októberében az MSZP egyik fórumát zavarták meg hasonlóképp. Ami a legnagyobb felháborodást keltette: tavaly augusztusban a Makói Muzsika egyik előadása maradt el egy telefonhívás miatt – háromezer ember bosszankodott. A tettesek nem kerültek elő.

Olvasóink írták

  • 1. rudi 2009. július 13. 12:20
    „A makói pszichiátriai osztályon minden megeshet, amennyit foglalkoznak a betegekkel, telenyomják őket nyugtatóval, hogy ne nagyon kelljen törődni velük, ne mászkáljanak stb. A többi embertelenségről, amit ott művelnek itt most inkább nem beszélnék, de nagyon nagy szégyen az, hogy a XXI. században még ilyen módon meg lehet embereket alázni, mint ahogy ott teszik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombával fenyegetőztek Makón

Makó - Szökéséhez a bombariadót találta a legcélravezetőbbnek a makói kórház pszichiátriai… Tovább olvasom