Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Bontják a községházát

- Egyelőre nincs mellékhelyiség, sőt folyó víz sem a hivatalban. Ha úgy hozza a szükség, az utca túloldalán lévő művelődési házba megyünk át - mondta Farkas János, Magyarcsanád polgármestere arról, hogy milyenek az állapotok ezekben a napokban a községházán. Mivel éppen bontási munkálatok zajlanak, még por is van - és lassan már 3 hete ez a helyzet.
Persze a hivatal feldúlásának egy felújítás az oka. Az önkormányzat 38 milliót nyert az épületegyüttes energetikai korszerűsítésére. Ennek köszönhetően a tetőre napelem, a falakra hőszigetelő borítás kerül, megújul a fűtési rendszer, és ki fogják cserélni az ajtókat, ablakokat is. A munkát a makói Sapi-Vill Bt. végzi, és előreláthatóan április végén fogja befejezni.

Bár például a szomszédos Apátfalván a hasonló felújítás idejére tavaly másik épületbe költözött a teljes hivatal, Magyarcsanádon erre nem volt lehetőség. Így minden iroda az épületben működik tovább, sőt a testületi üléseket is itt tartják. – Rövid volt az idő, amit a pályázati feltételek szabtak, ráadásul nincs is másik alkalmas épület, ahová átköltözhettünk volna – indokolta a helyzetet a község első embere.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Judit szerint az árok miatt vizesedik a háza

Judit szerint az árok miatt vizesedik a háza
Egy Bem utcai lakos a makói Honvéd városrészben úgy gondolja, amiatt vizesedik, repedezik a háza, hogy a mellette lévő csatorna nincs rendesen tisztítva, karbantartva. Tovább olvasom