Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Boszorkányos kalandok Ferencszállásnál

Megnyílt a hét végén a kukutyini kukorica-útvesztő, amit egy 1600 méter hosszú és 130 méter széles kukoricatáblából alakítottak ki. A táblát zsákutcák, hurkok és útkereszteződések tarkítják.
A korábbi évekkel ellentétben most Ferencszállás előtt, a határ felé tartva, a 43-as főút bal oldalán található a felülnézetből boszorkányt formájú kukutyini kukorica-útvesztő, ahol 2-2,5 méteres a kukorica.
Tokai Ferenc és Balázs Zoltán elmondta: kézzel alakították ki az útvesztőt. Másfél méteres utcákat vágtak a kukoricarengetegben. Az útvesztőben augusztus 19-éig hétköznap délelőtt 10-től este 10-ig, hétvégente pedig éjfélig kalandozhatnak az érdeklődők. A felnőtteknek 500, a gyermekeknek 200 forint a belépő.

Útvesztő vagy labirintus?

A két fogalmat gyakran egymás szinonimájaként használják, ám több különbség is van köztük. A labirintusban nincsenek zsákutcák, hanem trükkök, választási lehetőségek, kereszteződések és általában egy kacskaringózó útvonal vezet a közepébe, az útvesztőnek viszont több bejárata és kijárata is lehet. A labirintus az agy jobb, az útvesztő pedig a bal féltekéjét megmozgató játék.

– Korábbi tapasztalataink szerint inkább a hét végén és éjszaka jönnek többen. Tavaly hétszázan tévedtek el nálunk – mondta Tokai Ferenc. – Az útvesztő nem csupán a környéken népszerű, jöttek már hozzánk Budapestről és Tatabányáról, de Argentínából, Koreából és Japánból is. Érdemes hosszúnadrágban, hosszú ujjú pólóban és sportcipőben nekivágni a három és fél kilométeres távnak, ami a kalandozások függvényében növekedhet, csakúgy, mint a bent eltöltött idő...

Kényelmes tempóban állítólag bő egy óra alatt bejárhatjuk az útvesztőt. Érdemes innivalót, és ha éjszaka indulunk, zseblámpát is csomagolni. A szervezők figyelik, jegyzik, ki mikor indult el, és ha másfél óra múlva nem érkezik meg, a keresésére indulnak. De ha eltévedtünk vagy elfáradtunk, egyszerűen elindulhatunk egy kukoricasoron is a tábla végéig. Az országban egyébként egy helyen van még hasonló útvesztő, egy szabadidőparkban, a Kaposvár melletti Patcán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes a 43-as főút Románia uniós csatlakozása óta

Makó - Megháromszorozódott a kamionforgalom az 43-as főúton január elseje, Románia uniós… Tovább olvasom